Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Harissa – afrikietiškas „karštis“ (pasaulio virtuvės)

2008-01-16
Paskelbk savo straipsnį

Harissa – tai padažas, gaminamas iš „čili“ pipirų (dažniausiai rūkytų), česnakų, kartais kalendros, kmynų, alyvuogių aliejaus. Labiausiai ši pasta paplitusi Tunise, tačiau gana dažnai ji naudojama ir kitose virtuvėse – Maroko, Alžyro, Libijos.

Tradiciškai harissa padažas naudojamas prie mėsos patiekalų, ypač prie patiekiamų su kuskusu, Vakarų šalyse jis mėgiamas su makaronais, kaip užpilas sumuštiniams ar picoms.

Tokį padažą įmanoma pasigaminti ir namuose, jei, žinoma, mėgstate aštrius valgius.

Jums prireiks:
2 uncijų džiovintų guajillo „čili“ (jei tokių nerasite ar bus per brangu, naudokite įprastas aitriąsias paprikas, pavyzdžiui, serano arba ne tokias aitrias jalapeno);
2 uncijų arbol „čili“ (šias galima pakeisti cayenne (kajano);
5 didelių česnako skiltelių;
2 arbatinių šaukštelių vandens;
2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus;
1/2 arbatinio šaukštelio kmynų sėklų;
1/4 arbatinio šaukštelio kalendrų sėklų;
druskos.

Pamerkite „čili“ į drungną vandenį ir mirkykite, kol suminkštės (nuo 45 minučių iki valandos). Pašalinkite stiebus bei sėklas ir, naudodami maišytuvą, gerai išmaišykite su vandeniu trintu česnaku ir aliejumi. Supilkite į indą ir sumaišykite su kmynais, kalendra ir druska.

Iš šio kiekio produktų jūs gausite maždaug vieną puodelį harissos. Padažo tikriausiai iš karto nesunaudosite, tad atminkite, kad iš indo išėmus dalį padažo, ant viršaus reikia užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, kad harissa greitai nesugestų.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka – www.burntmouth.com
Meniu.lt informacija