Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Burundžio patiekalai (pasaulio virtuvės)

2008-01-27
Paskelbk savo straipsnį

Burundis – nedidelė valstybė Afrikoje, besiribojanti su Uganda, Kongo Respublika, Tanzanija. Šalyje yra ir kalnuotų vietų, ir miškingų plotų, tačiau beveik 80 % šalies teritorijos užima žemės ūkiui skirti laukai, kuriuose auginami kukurūzai, pupelės, cassava, kavamedžiai bei arbata.

Sakoma, jog patiekalų įvairovė šioje šalyje nėra didelė, žmonės maistą dažniausiai gaminasi ir valgo namuose. Paprastai maistas verdamas, troškinamas arba kepamas ant atviros ugnies. Vietiniai mėgsta patiekalus iš saldžiųjų bulvių, plantanų, ypatingai populiarios raudonosios pupelės, ruošiami valgiai iš kukurūzų ir kvietinių kruopų. Dominuoja mėsos patiekalai iš avienos bei ožkienos. Iš Azijos kultūros buvo pasiskolinti ryžiai bei aštrūs prieskoniai. Chapatti – tai duona, kuri „atkeliavo“ iš Indijos.

Vienas populiariausių užkandžių yra ruošiamas iš raudonųjų pupelių, bananų, palmių aliejaus, svogūnų ir paprikų.

Pasigaminkime pupelių ir bananų salotas

Jums reikės:
500 ml džiovintų raudonųjų pupelių;
4 nesunokusių bananų;
2 šaukštelių palmių aliejaus;
1 nedidelio svogūno;
šiek tiek druskos ir „čili“ miltelių.

· Prieš gaminant patiekalą, pamerkite trims valandoms pupeles, po to jas išvirkite ir nusausinkite.
· Susmulkinkite bananą. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite smulkintą svogūną, pakepinkite.
· Sudėkite pupeles, bananus, pabarstykite „čili“ ir druska. Viską pakaitinkite apie porą minučių.
· Įpilkite keturis puodelius vandens ir kepkite tol, kol iškeps bananai. Turėtų susidaryti apie 250 ml skysčio.
· Patiekite karštą.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: http://i176.photobucket.com
Meniu.lt informacija