Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Barbadoso virtuvė (pasaulio virtuvės)

2008-01-26
Paskelbk savo straipsnį

Barbadosas – sala-valstybė tarp Karibų jūros ir Atlanto vandenyno. Karibų jūros regionui priklausančiame Barbadose daugiausiai užauginama cukranendrių, eksportuojamas romas, cukrus, melasa. Melasa – tirštas, tamsios spalvos, aitraus skonio sirupas, gaunamas iš cukranendrių gaminant cukrų.

Sakoma, jog Barbadoso virtuvės maistas visada šviežias, o jūrų gėrybės ir žuvis sudaro virtuvės pagrindą. Vietiniai mėgaujasi patiekalais iš jūrų ešerio, delfininės žuvies, vadinamos mahi mahi (tai ne nykstančių delfinų rūšis, kuriuos mes žinome), daugybės rūšių vėžiagyvių ar skraidančių žuvų.

Cou cou – patiekalas, paruoštas iš skraidančios žuvies, kukurūzų miltų, pomidorų, svogūnų ir pipirų, bei pagardintas ikrais.

Conkies – tradicinis salos patiekalas, dažniausiai ruošiamas nepriklausomybės dienos (lapkričio 30 d.) proga. Tai ant liepsnos pakepinti ir po to išvirti bananų, plantanų arba figų lapai, kurie yra įdaryti mase, paruošta iš kukurūzų miltų, moliūgo, rudojo cukraus, migdolų esencijos, kartais razinų ar saldžiųjų bulvių.

Sea eggs – su aštriais prieskoniais paruošti jūrų ežio ikrai.

Falernum – kokteilis, suplaktas iš romo, cukraus, citrinų sulčių ir migdolų esencijos.

Salos gyventojai gurkšnoja romą, romo kokteilius ir punšus, populiarus likeris „Pina Colada“ , romas „Cockspur’s Five Star“ bei vienas seniausių romų „Mount Gay“, vietinis alus „Banks“.

Pasigaminkime įdarytą avokadą...

Jums prireiks:
trijų vidutinio dydžio avokadų;
kelių krevečių;
poros salierų kotelių;
poros arbatinių šaukštelių majonezo ir tiek pat grietinės;
šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, druskos, pipirų;
pagal autentišką receptą – arbatinio šaukštelio chereso (ispaniško vyno), tačiau galite jo nepilti.

· Padalinkite avokadą, išimkite kaulą ir nulupkite žievelę.
· Pašlakstykite šiek tiek žaliosios citrinos sultimis.
· Sumaišykite krevetes su salieru ir majonezu.
· Gerai išmaišykite grietinę ir įpilkite į ją chereso.
· Tuomet viską sumaišykite ir įdarykite avokado puseles.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuorodoje – conkies patiekalo ruošimas (http://www.justbajan.com/menu/recipes/conkies/index.htm)
Meniu.lt informacija