Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Visiškai atnaujinęs meniu, „L‘appetit“ švenčia rudenį! (Vilnius)

2007-10-06
Publicējiet savu rakstu

Ar žinote, kuo ypatinga tikroji itališka mocarela? Kokių gudrybių imasi „L‘appetit“ virtuvės šefas, norėdamas nustebinti savo lankytojus? Restoranas „L‘appetit“ romantiškai lietingą popietę pristatė naująjį rudens sezono meniu, leisdamas nors vienu akies krašteliu žvilgtelėti į savo virtuvę.

Keturis kartus per metus atnaujinamas restorano meniu šaltąjį metų sezoną pasitinka paįvairintas išradingais ir įspūdingais patiekalais, kurių pagrindinis ingredientas – jūrų gėrybės. Kodėl jūrų gėrybės? „Nes rudenį jūrų produktai švieži ir patys skaniausi. Tikrieji gurmanai neperka austrių pavasarį, nes jos būna šaldytos!“, – teigė „L‘appetit“ virtuvės šefas Egidijus Lapinskas.

Visi valgiai sukurti jau 8 metus virtuvės šefu dirbančio E. Lapinsko. „Visi patiekalai ruošiami iš šviežių produktų, gaunamų šio sezono metu. Pavyzdžiui, prancūziška svogūnienė su ementalio sūriu, užkepta tostu, gaminama iš šių metų derliaus svogūnų. O mocarelos salotoms su Buffala sūriu, mocarela vežama tiesiai iš Italijos“, – pasakojo E. Lapinskas. Tikroji Mozzarella Buffala gaminama iš buivolų pieno, todėl neįmanoma nusakyti jos skonio – būtina paragauti.

Klasikinės mocarelos salotos restorane – gero tono ženklas. Anot virtuvės šefo, tik aukšto lygio restorane šios salotos patiekiamos su Buffala.

Vakaro degustacijos metu buvo siūloma neįprasto skonio keptų sardinių su alyvuogėmis, šviežiais pomidorais ir „Balzamico“ actu bei „Presto“ padažu pagardinta bulvių koše. Ragauta prancūziška svogūnienė su ementalio sūriu, užkepta tostu. Ypatingo skonio sriuba nustebino net tuos, kurie dažniausiai atsisako svogūnų. „Pikantiškumą patiekalui suteikia degintas cukrus“, – paslaptį atskleidė E. Lapinskas.

„L‘appetit“ lankytojams bus siūlomos ir įmantriai patiektos putpelės „Grill“ su rudeninių salotų puokšte lengvame „Vinaigrette“ padaže. Kaip ir visų restorano patiekalų, taip ir šio patiekimas nepaprastas: kiekviena detalė apgalvota taip, kad sudarytų estetišką vaizdą. Valgis lėkštėje primena miniatiūrinį meno kūrinį: mažais kubeliais keptos bulvės, nedidukės, vos 200 gramų sveriančios keptos putpelės ir salotos, kurias puošia laukiniai šparagai.

Vakaro akcentu tapo prancūziško „Creme brulee“ karamelės plutelės padarymo demonstracija. Nors viskas atrodė gana paprastai, išradingasis virtuvės šefas patikino, kad tokio „Creme brulee“ namuose nepasigaminsime. Tai ilgas stebėjimo procesas, reikalaujantis įgūdžių bei specialios virtuvės įrangos.

Restoranas „L’appetit“ kviečia užsukti ir pasimėgauti Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalais jaukioje aplinkoje. Restorano salė nedidelė. Šiltų ir malonių spalvų sienas puošia nuotraukos, stalus dengia sniego baltumo staltiesės. Modernaus stiliaus ir klasikos derinys kviečia užsukti įvairaus amžiaus ir skirtingų pomėgių lankytojus.

„L‘appetit“, siekdamas stebinti ir būti įdomus savo lankytojams, be naujojo meniu kiekvieną savaitę siūlo paragauti vis naują sumaniojo virtuvės šefo rekomenduojamą patiekalą. Romantinę atmosferą savaitgaliais restorane padės kurti gyva muzika: nuo saksofono iki gitaros garsų...

Jei pasiilgote išskirtinės aplinkos, geros nuotaikos bei nekasdieninių patiekalų, užsukite į mažą pasaką kuriantį „L`appetit“!

Daugiau apie restoraną>>

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija