Virtuvės kūrėjus, šefus, maisto mylėtojus ir partnerius pasimėgauti išskirtiniais gaiviais deriniais, džiuginančiais pavasariškais skoniais, įkvėptais atbundančios gamtos, pakvietė Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Viešbučio „Pajūrio Gabija“ restorane „MEAT Steak House Palanga“ vieni iš geriausių Lietuvoje virtuvės šefų stebino meistryste, šiuolaikinių technikų idėjomis, pristatė naujus derinius, augalinių produktų variacijas, inovatyvius sprendimus, akcentavo tvarumo principus, rėmėsi įvairių pasaulio virtuvių interpretacijomis.
Asociacijos prezidentas Justinas Kapkovičius pasidžiaugė ir padėkojo už Lietuvos vardo garsinimą virtuvės meistrui Jaroslav Orševski, iškovojusiam Grand Prix aukso medalį, ir Edgarui Rutkauskui laimėjusiam sidabro medalį „Culinary ART“ rungtyse, pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics“, Štutgarte.
Išskirtinį pavasario meniu gamino nacionalinių ir tarptautinių čempionatų dalyviai, patyrę virtuvės šefai: Edgaras Rutkauskas, restoranai „Miesto sodas“ ir „Apvalaus stalo klubas“; Erikas Janerikas, „Baltic Culinary Heritage“ komandinio sidabro medalio laimėtojas, restoranas „EGO SPA“; virtuvės meistras iš Latvijos Rolands Kirshteins, „Reaton“; Tadas Paplauskas, „Cloud Kitchen catering“; konditerė Živilė Majaraitė, viešbučio „Palanga Life Balance SPA Hotel“ restoranas.
Virtuvės meistras Edgaras Rutkauskas stebino sous vide mini cukinija su lazdyno ir traškios balandos trupiniais, morkų – imbiero piure, fermentuotais obuoliais, marinuotomis cukinijomis, plaktu kremu, frisse salotomis, puošė įdarytais cukinijų žiedais, gardino gelsvės ir peletrūno aliejais, traškiais.
Virtuvės šefas Tadas Paplauskas paruošė šafrano sriubą su švelniai aitriomis saldžiarūgštėmis daržovėmis filo krepšelyje, gardino prieskoninėmis žolelėmis, juodos duonos trupiniais, petražolių ir salikornijų aliejumi, mėlynojo kopūsto trupiniais.
Restorano „EGO SPA“ virtuvės šefas Erikas Janerikas gamino Lietuvoje užauginto eršketo filė su eršketo musu 62 C, savoja įdaryta kepta geltekle, obuoliais, rūkytu eršketu, petražolių kremas, laukinis brokolis, marinuotos garstyčios, gardino pasukų padažu.
Skonių kelionę tęsė virtuvės šefas iš Latvijos Rolands Kirshteins, paruošė lėtai virtą veršienos vidinio kumpio raumenį derino su degintu poru, spirulina, ožkos sūriu, skanino miso demi-glace padažu.
Spalvingus įspūdžius dovanojo ir gaivų egzotinių vaisių ir jazminų desertą su šviežiomis vaisių salotomis pristatė konditerė Živilė Majaraitė, viešbučio „Palanga Life Balance SPA Hotel“ restoranas.
Šefus šmaikščiai kalbino ir kartu pavasario skonius pristatė ir renginio vedėjas - aktorius Aleksandras Kleinas. Renginio metu į asociaciją naujais nariais priimta Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija.
Pasitinkant šiltąjį sezoną, HoReCa įmonių atstovai pristatė produkcijos naujienas, supažindino su rinkos aktualijomis, papasakojo apie produktų išskirtinumą, kokybę, kūrybinius sprendimus.
Renginio metu asistavo jungtinė restorano „MEAT Steak House Palanga“ ir Klaipėdos turizmo mokyklos padavėjų komanda – pastariesiems tai buvo proga patobulinti praktinius ir profesinius įgūdžius.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija vienija virtuvės profesionalus, kurie puoselėja Lietuvos gastronomijos kultūrą, pristato virtuvės šefų meistrystę, gastronomines patirtis iš įvairių pasaulio virtuvių, inovatyvius sprendimus, tvarumą, sezoniškumą, naujus derinius. Virtuvės kūrėjai pasitikdami šiltąjį sezoną rekomenduoja restoranų virtuvės šefams semtis meistrytės idėjų, kūrybiškumo, naudoti augalinių produktų variacijas, pritaikyti tvarumo principus, inovatyvius sprendimus, kuriant ir atnaujinant valgiaraščius.
Daugiau informacijos,
Jūratė Mikalkėnienė
LVVKA vykdomoji direktorė
Mob. +370 615 67405
El. paštas vadybininke@lrvvk.lt
http://www.lvvk.lt