Vilniaus senamiestyje, Totorių gatvėje, įsikūrusiame bare „Transilvanija“ visus apgaubia paslaptinga Drakulos laikų atmosfera. Tik šiame Vilniaus bare galite paragauti tradicinių rumuniškų patiekalų, rasti įvairių Balkanų šalių valgių ir net 9 rūšių alaus.
Bare veikia trys salės, kuriose sukurtas kiek skirtingas, tačiau tuo pat metu ir panašus interjeras. Pirmame aukšte stovi masyvūs mediniai stalai, lubas puošia medinės sijos, yra didžiulis ekranas, satelitinė televizija su gausybe sporto kanalų, tad „Transilvanijoje“ dažnai stebimos įvairios futbolo, krepšinio, regbio bei kitų sporto šakų varžybos, pasaulio bei šalių čempionatai. Antrajame (palėpiniame) aukšte, neseniai atidarytoje salėje, sustatyti sunkūs, masyvūs baldai, o dekoruotos sienos primena kalnus. Pro šios salės langus atsiveria nepakartojama panorama – matyti senieji senamiesčio stogai, Katedros bokštas bei Gedimino kalnas.
„Transilvanijos“ gamybos vadovė yra kilusi iš Moldovos, todėl puikiai žino, kaip paruošti tradicinius rumuniškus bei moldoviškus ar kitų Balkanų šalių patiekalus. Baro virtuvė primena europietiškąją su pietietišku akcentu, mat čia siūloma daug daržovių patiekalų. Nors naudojama nemažai įvairių prieskonių (daugiausia – česnakų), maistas nėra aštrus.
Pasak baro gamybos vadovės, išskirtiniai patiekalai „Transilvanijoje“ gaminami iš paprastų, lietuviškoje virtuvėje dažnai naudojamų produktų. Bare ypač populiarios rūgštoko skonio rumuniškos sriubos ciorba, gaminamos iš specialaus raugo, atvežto iš Rumunijos. Valgiaraštis nudžiugins vegetarus bei kitus daržovių mėgėjus, nes bare siūloma daug įvairiai ruoštų (farširuotų, sūdytų, marinuotų, keptų) paprikų, cukinijų, baklažanų patiekalų.
Iš tikrų rumuniškų patiekalų vertėtų paminėti „Rumuniškas dešreles Mititei“, patiekiamas su konservuotomis daržovėmis ir bulvių koše, bei „Aštrų Transilvanijos troškinį“ su daržovėmis bei tradiciniu rumunišku garnyru – labai gardžia kukurūzų koše mamaliga. Daugelis patiekalų gaminami ar patiekiami su tradiciniu moldovišku padažu „Mujdei“, labai tinkančiu tiek prie mėsos, tiek prie žuvies ar daržovių. „Transilvanijoje“ galite paragauti tradicinių moldoviškų pyragėlių „Placinta“ su sūriu, varškė ir žalumynais, taip pat armėniškos vytintos jautienos basturma.
Darbo dienomis į barą galite užsukti pietų, mat nuo 11 iki 15 valandos siūlomi pietūs skubantiems. Pietų metu galite greitai, skaniai ir sočiai pavalgyti salotų (4-6 litai), dienos sriubos (3-4 litai) bei užsisakyti karštą patiekalą, kainuojantį nuo 6 iki 10 litų.
Baras „Transilvanija“ vilniečių bei miesto svečių mėgiamas ne tik dėl išskirtinių patiekalų ar galimybės stebėti įvairias sporto varžybas, bet ir dėl didelio alaus rūšių pasirinkimo (net 9 rūšys!). Bare galite paragauti lietuviško, airiško, belgiško ir net čekiško alaus! Čia taip pat gaminama itin gardi naminė gira.
Baras „Transilvanija“ kviečia visus, kurie nori paragauti tikrų rumuniškų patiekalų bei pajusti grafo Drakulos laikų dvasią.
Daugiau apie barą>>
Jolita Katkutė
Meniu.lt informacija