Pasitinkant didžiąsias metų šventes, vieni iš geriausių virtuvės meistrų pristatė naują, išskirtinių derinių šventinį valgiaraštį, pasiūlydami originalias idėjas, inovatyvius sprendimus, dovanodami ypatingus skonius ir džiugias emocijas. Stilistiškai atsinaujinusiame viešbučio „Conti“ restorane Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos sukviestiems svečiams, nariams ir ištikimiems partneriams gurmanišką skonių kelionę nuo egzotiško užkandžio iki šventinio deserto pasiūlė nacionalinių ir tarptautinių čempionatų dalyviai, patyrę virtuvės meistrai: Ignas Damanskas, „Geriausias Lietuvos virėjas 2022“ I v. laimėtojas, Danijos restoranas „Goldfinch“; Vytautas Zdanauskas, restoranas „Winestone“; Darius Dabrovolskas, sveikatingumo centras „Vytautas Mineral SPA“; Miroslav Styčinskij ir Vitalii Zerkal, restoranas „Rib Room“; Jevgenij Volkov ir Martynas Indrišiūnas, restoranas „Solt Dining“; konditerės Lina Adamovič ir Rita Ramanauskaitė, restoranas „Amandus“.
Šiuo metu dirbantis Danijos restorane „Goldfinch“, sukaupta gastronomine patirtimi dalijosi Geriausio Lietuvos virėjo titulo laimėtojas. Įkvėptas Tolimųjų Rytų virtuvės, Ignas Damanskas ruošiantis šventėms pasiūlė egzotišką užkandį: krevetes su jogurto kremu ir yuzu kosho padažu, imbiero aliejumi, gardino obuoliais, agurkais, puošė perilės daigais, nasturtomis ir krevetės traškučiu.
Restorano „Winestone“ virtuvės šefas Vytautas Zdanauskas ir sveikatingumo centro „Vytautas Mineral SPA“ gamybos vadovas Darius Dabrovolskas pristatė lengvą užkandį: Nori lapuose garuose virtą šamo ir šamo kremo vyniotinį, kopūsto ir grybų ritinėlį, pagalvėlę su kalafiorų ir krienų kremu, kefyro-sviesto padažu, tapiokos perlais su citrinos žievele ir krapų aliejumi.
Svečiams menkės filė su marinuotais šampane smidrais, laukiniais brokoliais ir marinuotais agurkais, midijomis ir midijų sultinio vyno padažu pasiūlė restorano „Solt Dining“ virtuvės šefas Jevgenij Volkov ir virėjas Martynas Indrišiūnas.
Gardžius patyrimus dovanojo restorano „Rib Room“ virtuvės šefas Miroslav Styčinskij ir sous šefas Vitalii Zerkal. Gamino lėtai keptą granato sultyse ėrienos steiką su saldžiųjų bulvių tyre, stikliniais bulvių traškučiais, balto vyno ir mėtos ikrais, mėtų pesto, saliero šaknimi konfi ėrienos taukuose, baltais smidrais, artišoko kremu, ožkos sūrio kroketais, keptomis apelsininės alyvuogėmis.
Prieš daugiau nei mėnesį laimėjusios II-ąją vietą „Vyno ir desertų derinių čempionate“ restorano „Amandus“ konditerės Lina Adamovič ir Rita Ramanauskaitė pristatė deserto „Vienas kąsnis Lietuvos“ žieminę versiją: moliūgus, obuolius, svarainius ir bruknes gardino lazdynų riešutais ir Kalėdiniais prieskoniais: cinamonu, imbieru, muskato riešutu. Šventinio deserto skonį papildė ir atskleidė svečiams pasiūlytas desertinis lietuviškas vaiskaus svarainių aromato saldus vynas.
Pasitinkant švenčių sezoną, HoReCa įmonių atstovai virtuvės šefus supažindino su rinkos aktualijomis, pristatė produkcijos išskirtinumą, kokybę, siekdami išsiaiškinti virtuvės meistrų poreikius, pasiūlydami optimalius sprendimus.
Apie vandenį, jo rūšis, ypatumus, skirtumus, mineralinę sudėtį, natūralaus mineralinio vandens privalumus, integraciją maiste papasakojo vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija vienija profesijos bendraminčius, dalijasi meistrystės, technikų idėjomis, gastronominėmis žiniomis, kūrybine patirtimi, atkreipia dėmesį į tvarumo svarbą. Pasitinkant didžiąsias metų šventes, restoranų virtuvės šefams siūlo išbandyti naujus derinius, inovatyvius technologinius sprendimus, vyraujančias pasaulines tendencijas restoranuose.
Daugiau informacijos,
Jūratė Mikalkėnienė
LVVKA vykdomoji direktorė
Mob. +370 615 67405
El. paštas vadybininke@lrvvk.lt
http://www.lvvk.lt
Nuotraukų autorius Robertas Daskevičius