Restoranas „La Mamà“ laimėjo pirmą vietą žurnalo „Geras skonis“ organizuotame Furšetinių užkandžių ir serviruotės konkurse, vykusiame Kaune š. m. kovo 6-7 d.
Restorano „La Mamà“ komanda, gamybos vadovė Honorata Lyndo bei virėja Žana Gurinovič, ruošė penkis furšetinius patiekalus:
Meduje sūdyta lašiša traškiame vokelyje su pankolių džemu ir sojos drebučiais
Ančių kepenėlių Crème brûlée su figų uogiene, mango ir ananasų tyre bei migdolais
Parmezano sūrio Panna Cotta su krevetėmis, alyvuogių nugatinu ir Pesto drebučiais
Pastarnokų ir moliūgų kremas su baravykų ikrais
Triufelis ir šokolado putėsiai tešlos traškutyje, papuošti sidabro lapeliais
Stalo serviravimui sumani komanda pasirinko temą „Po Premjeros“. Kodėl toks pavadinimas? „Nes po premjeros paprastai vyksta furšetas, kur valgomi lengvi užkandžiai, mėgaujamasi šampanu, bendraujama...“, – pasakojo restorano direktorės pavaduotoja Aušra Žukauskaitė. Restorano „La Mamà“ komanda nusprendė furšetui paruošti elegantišką, solidų ir šiek tiek teatrališką stalą. Norėdama kažko iš praeities, kažko amžino ir kartu šiuolaikiško, sujungė klasikinį stalo serviravimą su modernia virtuvės technika.
Gaminant pastarnokų ir moliūgų kremui baravykų ikrus naudota sudėtinga, Lietuvoje dar mažai naudojama molekulinės virtuvės technika, kuria sukuriami maži, bet intriguojantys stebuklai. Vieną tokių pademonstravo ir restorano „La Mamà“ šefė Honorata Lyndo, baravykų sultinį jungdama su cheminiu elementu agar-agar ir visą šį mišinį lašindama į aliejų, išgavo baravykų ikrus.
Konkurse buvo vertinamos ne tik skoninės patiekalų savybės, bet ir patiekalų gaminimo sudėtingumas, patiekalų estetiškumas, bendras stalo vaizdas.
Komisijos narius itin sužavėjo parmezano sūrio Panna Cotta su krevetėmis, alyvuogių nugatinu ir Pesto drebučiais bei minėti baravykų ikrai. „Jaučiame didžiulį džiaugsmą laimėję. Svarbiausia einant į konkursą – noras nugalėti ir, žinoma, būtina viską daryti kruopščiai“, – neslėpė džiaugsmo Honorata Lyndo.
Daugiau apie restoraną>>
Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija