„Laisvalaikio“ klubas su pasididžiavimu pristato naują partnerį restoraną „Verkiai“. Viename gražiausių ir seniausių Lietuvos parkų įsikūręs XVIII a. dvaras šiandien vilioja ne tik autentiška aristokratų aplinka, bet ir gurmaniškais pasisėdėjimais jaukioje restorano terasoje.
Lauko terasa šimtamečiame parke
Antrąjį vasaros sezoną pasitinkantis restoranas vilniečių laukia šimtamečių medžių apsuptyje įsikūrusioje rotondoje. Buvusio dvaro teritorijoje išaugusi senovinio stiliaus terasa -nepakeičiama vieta romantiškoms vakarienėms, neįpareigojantiems savaitgalio pasisėdėjimams ir ypatingoms šventėms. Lauko svečių komfortu restorano savininkai pasirūpino iš esmės. Vėsesniu oru sušalti neleis įmontuoti šildytuvai, o mašalus atbaido specialūs įrenginiai.
Nuo miesto triukšmo norintiems pabėgti miestiečiams „Verkiai“ siūlo ramius pietus ir nepamirštamus vakarus klausantis gyvos muzikos ir skanaujant gurmaniškus bei įprastus lietuvio skoniui patiekalus. Pasak restorano pardavimo vadovės Jolantos Tamošaitytės, restorane laukiami ir po parką pasivaikščioti atvykę svečiai, ir gurmaniškai pavalgyti nusiteikę lankytojai. Tiesa, valgiaraštyje nerasite cepelinų, žemaičių blynų ar lietuviškų salotų. Dauguma patiekalų orientuoti į rafinuotesnį skonį. Daug dėmesio virtuvės meistrai skiria ir estetiniam patiekalų patiekimui. „Verkiai“ - puiki vieta dalykiniams pietums. Beje, gamtos prieglobstyje įsikūręs restoranas nuo miesto centro nutolęs tik 8 km.
Abejingų nepaliekantys patiekalai
Sūdytos lašišos putėsiai su raudonaisiais ikrais (14,5 Lt) arba triušienos slėgtainis su lazdyno riešutais, svogūnų ir imbiero padažu (19,5 Lt) - šaltieji užkandžiai, jau spėję tapti lankytojų mėgstamiausiais. Iš sriubų asortimento galima išskirti kreminę baravykų sriubą, pagardintą trumų aliejumi (12,5 Lt). Anot restorano atstovų, jos skoniui nelieka abejingų. „Verkiai“ gali didžiuotis ir karštaisiais patiekalais: jūros velnio filė su pomidorais ir peletrūnų, čiobrelių pagardais (40,5 Lt), brandinta jautienos filė, pagardinta sviestu su žalumynais (40,5 Lt), ar kiaulienos kepsneliais su voveraitėmis ir ruduoju brendžio padažu (17,5 Lt).
Miltinių patiekalų mėgėjai neliks abejingi patiekalams iš rankų darbo lakštinių, o čia ruošiami naminiai koldūnai su mėsos ir baravykų įdaru (10,5 Lt) verti ypatingo dėmesio.
Desertai - meno kūriniai
Visame mieste „Verkių“ restorano virtuvė garsėja ir desertais. Vilniečiai neretai čia užsuka pasaldinti gyvenimo vienu iš restorano konditerių pagamintų skanėstų. O ar galėtų net ne smaližiaus nesužavėti tarptautiniuose konditerių konkursuose prizus skinantys Ritos Gylienės desertai? Pavyzdžiui, šokoladinis biskvitas su šokolado kremu (17 Lt) arba gaivūs žaliųjų citrinų putėsiai (8 Lt). Derėtų paminėti, kad visi desertai atrodo kaip meno kūriniai, kurie papuoštų net paties didžiausio esteto pietų stalą.
Vyno rūsį turintis restoranas prie kiekvieno patiekalo gali pasiūlyti derantį stalo vyną, o ypatingomis progomis - ir išskirtinio vyno arba šampano butelį.
Dėl unikalios vietos, kulinarinių subtilybių ir aukštos aptarnavimo kultūros „Verkiai“ vos spėja rengti banketus. Taigi planuojant išvyką į parke įsikūrusį restoraną praverstų iš anksto rezervuotis staliuką.
Su „Laisvalaikio“ kortele restorano patiekalams ir gėrimams taikoma 15 proc. nuolaida
Laima Karaliūtė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija