Sostinės Šnipiškių mikrorajone įsikūrusį „Obuolio pabą“ žino dauguma Vilniaus gyventojų. Restoranas įsikūręs labai netikėtoje, beveik šventoje vietoje – šalia Šv. Rapolo bažnyčios. „Obuolio pabe“ renkasi itin malonūs, draugiški žmonės, skamba tik gera muzika, o restorano virtuvėje ruošiami išskirtiniai patiekalai. Šį pavasarį restoranas buvo visiškai atnaujintas. Lankytojus pasitinka ne tik naujai Amsterdamo dvasia alsuojančios salės, bet ir naujas valgiaraštis.
„Obuolio pabo“ virtuvėje šeimininkauja naujas virėjas – Ruslanas Bolgovas, turintis 14 metų virėjo patirtį ir jau 5 metus dirbantis virtuvės šefu. Ruslanas Bolgovas yra pelnęs ne vieną apdovanojimą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Virtuvės šefas restorano svečiams pristato geriausius europietiškos virtuvės patiekalus. Tarp šaltųjų patiekalų valgiaraštyje iškart pastebėsite Lietuvoje jau kuris laikas itin mėgiamą šviežios jautienos išpjovos užkandą, kuri yra patiekiama su parmezano padažu, šviežiais salotų lapais ir vyšniniais pomidoriukais.
Kaip ir daugelyje Lietuvos virtuvių, čia neapseinama be silkės – „Obuolio pabe“ galite paskanauti silpnai sūdytų silkių „Iš Amsterdamo“. Valgiaraštyje tikrai gausus karštųjų užkandžių pasirinkimas. Galite paskanauti nuo specialiųjų keptų sterkų dešrelių iki keptų tigrinių krevečių su penkių rūšių žalumynų padažu. Vegetarams siūloma paragauti rizoto su miško grybais ir parmezano paplotėliais. Virtuvės šefas lankytojams siūlo paskanauti savo autorinio patiekalo – troškintų daržovių su tigrinėmis krevetėmis ir kedrų riešutų užpilu. Restorane ruošiamos originalios sriubos, taip pat išskirtinio skonio salotos, iš kurių vertėtų paminėti egzotiškiausią pasiūlymą – karštas jūrų gėrybių salotas.
„Obuolio pabas“ labiausiai didžiuojasi įvairiais didkepsniais, kurie yra kepami ant grotelių ir prie kurių lankytojams siūloma pasirinkti vienos ar net kelių rūšių garnyrą bei užsisakyti išskirtinį padažą, dar labiau pagardinantį nuostabų didkepsnį. Restorane galite paragauti ir ypatingų žuvų patiekalų, kuriems žuvis gabenama tiesiai iš Prancūzijos, o kiekvienas patiekalas gardinamas specialių padažu bei garnyru.
„Obuolio pabe“ desertui siūloma paragauti saldžių pyragų, tokių kaip prancūziškas triufelių tortas ar biskvitinis pyragas su šampano kremu. O prie deserto puikiai tiks išskirtinė kava „Cerutti“, pagaminta iš robustos ir arabikos pupelių, vežamų iš 7 skirtingų pasaulio regionų. Šia kava, kuri pasižymi išskirtine šveicariška kokybe bei itališku skoniu, galite pasimėgauti tik „Obuolio pabe“.
Restorane galite ne tik skaniai pavalgyti, bet ir surengti nuostabią šventę. Čia yra net penkios skirtingos salės, įkūnijančios skirtingas tematikas, tad tikrai galėsite išsirinkti sau patinkantį stilių. Esant pageidavimui, furšetą iki 200 žmonių galima surengti ir visame restorane, tad kiekvienoje salėje svečius nustebins skirtingi užkandžiai, patiekalai bei tematika. „Obuolio pabe“ Jūsų laukia jauki, kamerinė aplinka, kiekviena šventė rengiama pagal individualų užsakymą, atsižvelgiant į kliento poreikius. Taip pat galima rengti teminius furšetus, alaus ar vyno degustacijas bei išvažiuojamuosius furšetus iki 150 žmonių.
Restoranas „Obuolio pabas“ laukia visų, kuriems patinka gera muzika, stilinga aplinka bei išskirtiniai patiekalai!
Daugiau apie restoraną>>
Jolita Katkutė
Sauliaus Venckaus nuotr.
Meniu.lt informacija