Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Plazminių ekranų stadione sklando rafinuotų užkandžių kvapai (Vilnius)

2007-09-01
Publicējiet savu rakstu

Nors sinoptikai jau pranašauja rudeniškus orus, sostinės laisvalaikio centre GCW esančiame bare „Grand Pub“ temperatūra aukščiausią tašką pasieks tik rugsėjį. Čia bus ne mažiau karšta nei Ispanijoje, kur dvi savaites vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Kokia apgultis ties skystųjų kristalų ekranais laukia, spėjama iš ažiotažo per draugiškas rungtynes ir jau dabar rezervuojamų vietų čempionato transliacijoms.

Renkasi solidų patogumą
„Nors čempionatas dar neprasidėjo – vyksta tik draugiškos rungtynės, baras kaskart ošia nuo krepšinio sirgalių. Dauguma vietų šioms transliacijoms stebėti užsakoma iš anksto. Tačiau ne mažesnės aistros verda ir per futbolo rungtynes ar rodant „Formulės-1 lenktynes“, – sakė GCW valdančios bendrovės „Čilija“ rinkodaros projektų vadovė Vaiva Pociūtė.

Baro populiarumą lėmė neabejotinai taikli jo kūrėjų vizija. Jie teisingai atspėjo, kad rasis nemažai sporto aistruolių, vertinančių solidžią ir rafinuotą aplinką. Jiems bare pasiūlytas neįtikėtinas patogumas – minkštų odinių sofučių glėbys ir net 43 skystųjų kristalų ekranai, kuriuos vienu metu gali stebėti apie 120 svečių.

Beje, čia transliuojamos ne vien sporto varžybos. Televizijos programas lankytojai gali keisti savo nuožiūra spaudinėdami nuotolinio valdymo pultelius. Be to, „Grand Pub“ svečiams siūlo ir
specialius filmų meniu. Šiame sąraše yra filmų ne tik suaugusiems žiūrovams, bet ir vaikams. Todėl kol vyresnieji bendrauja, mažieji nenuoramos gali pasinerti į animacines istorijas.

Nepaisant interjero prabangos, bare vyrauja laisva, atpalaiduojanti atmosfera. Čia gera virtuvė, didelis alaus pasirinkimas ir malonus aptarnavimas – visi geros vietos bendrauti atributai“, – „Grand Pub“ sėkmės formulę atskleidžia V. Pociūtė.

Pasaulio virtuvių asorti
„Grand Pub“ valgiaraštis sudarytas taip, kad po pasaulį daug keliaujantys lietuviai atšviežintų kulinarinius prisiminimus, o gyvenantieji sėsliai susipažintų su įvairių nacionalinių virtuvių „vizitinėmis kortelėmis“. Čia galima paragauti vengriškos guliašo sriubos ir itališkos daržovienės „Minestrone“, ypatingai paruoštos rusiškos silkės, Stroganovo troškinio, bavariškų dešrelių, itališkų lakštinių, argentinietiškų didkepsnių, amerikietiškų mėsainių.

Tokie valgiai siūlomi ir per dalykinius pietus šiokiadieniais. Jų meniu keičiamas kiekvieną dieną, o papietauti čia galima už itin patrauklią kainą – 15 litų. „Tai itin patogu aplink dirbančių ir trumpą pertrauką turinčių biurų darbuotojams, mat „Grand Pub“ per pietus nebūna spūsčių ir eilių, – svečiai aptarnaujami greitai ir maloniai“, – teigia V. Pociūtė.

Užsakomųjų patiekalų valgiaraštyje yra ir originalesnių pasiūlymų, skirtų išrankesniam svečiui. Tarp tokių – norvegiškos salotos su sūdyta lašiša, greipfrutais ir melionais, antienos užkandis su mangais ir aviečių padažu, kepenėlių paštetas su baravykais ir spanguolėmis.

Saldumynų mėgėjai, kaip pastebėjo baro personalas, neatsispiria prancūziškajam obuolių pyragui, ledams su klevų sirupu. „Grand Pub“ svečiai nuolat užsisako ir originalių kefyrinių kokteilių su vyšniomis arba žalumynais ir česnakais.

Šią savaitę (iki rugsėjo 5 d.) išskirtinę progą įvertinti „Grand Pub“ virtuvės meistrų sugebėjimus turi „Laisvalaikio“ klubo nariai. Jiems paskanauti silkės su bulvių ir špinatų apkepu bei kiaulienos šonkauliukų su aromatingame acte marinuotomis daržovėmis, bulvių skiltelėmis ir aštriu pomidorų padažu siūloma net 30 proc. pigiau.

„Per sporto varžybas bare daugiausia parduodama alaus, juk jo čia galima rinktis iš daugybės pavadinimų“, – pasakojo V. Pociūtė.

Be keturių pavadinimų pilstomo alus, dar šešių rūšių alus bare parduodamas buteliais. Rinkodaros projektų vadovė spėja, kad šį asortimentą netrukus papildžius belgiška produkcija, „Grand Pub“ taps vienu iš daugiausiai alaus rūšių siūlančių sostinės barų.

„Laisvalaikio“ klubo nariams taikoma 10 proc. nuolaida sąskaitai.

KAINORAŠTIS
Sriubos – nuo 5 Lt
Salotos – nuo 11 Lt
Užkandžiai – nuo 8 Lt
Karštieji patiekalai – nuo 11 Lt
Desertai – nuo 5 Lt
Pilstomas alus – 4 Lt/0,3 l
Karštieji dalykinių pietų patiekalai – nuo 6 Lt

Ramunė Žukauskienė
Broniaus Talaikio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija