Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

„Pilies kepyklėlėje“ viskas gaminama su meile (Vilnius)

2008-02-01
Publicējiet savu rakstu

Jaučiate malonų vanilės ir cinamono kvapą? Net nepastebėjote, kaip gardus valgis atsidūrė jūsų burnoje? Viso to kaltininkė – Pilies g. 19 įsikūrusi kavinė „Pilies kepyklėlė“, kurioje gausu čia pat kepamų konditerijos gaminių bei blynelių su įvairiausiais įdarais. „Ten labai šilta visomis prasmėmis“, – girdėjome atsiliepimų iš klientų. Kavinės direktorė suteikė mums galimybę pasidairyti po „Pilies kepyklėlės“ virtuvę.

Kavinės direktorė ponia Jolanta skuba pristatyti naują patiekalą – jautienos juosteles su įdarytomis kriauklėmis. Neslėpsime – suintrigavo. Tačiau taip smagu kartkartėmis atskleisti mažytes paslaptis. „Įdarytos kriauklės – tai dideli kriauklės formos makaronai su daržovių įdaru bei grietinėlės ir vyno padažu“, – pasakojo p. Jolanta. Lankytojai pamėgo ir įvairių rūšių salotas: tuno, menkių kepenėlių... Galime patikinti, „Pilies kepyklėlėje“ alkani tikrai neliksite.

Tačiau „Pilies kepyklėlė“ neįsivaizduojama be pyragų ir pyragaičių, o apie blynelių skonį legendos sklando ir už Vilniaus ribų. Paragaukite ir jūs lietinių su lašiša, špinatais, mocarelos sūriu, varške, su ledais ir uogomis bei kitais įvairiausiais įdarais. Prie blynelių pagal savo skonį galima pasirinkti padažą. Lietiniai kepami tik klientui užsakius. Karštas obuolių, morkų pyragas, štrudelis, karališkas tortas – populiariausi ir lankytojų mėgstamiausi desertai.

Receptai, pagal kuriuos kepami konditerijos gaminai, yra pačių konditerių išmonė. „Darbas sunkus, – prasitaria ponia Jolanta. – Viskas turi būti daroma su meile – tai svarbiausias ingredientas, tik tada bus skanu.“

Daugiau apie kavinę>>

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija