Lietuvoje ir pasaulyje itin populiarios vyno, kavos ir kitos degustacijos, tačiau degustuoti alų kviečiami esame ne kasdien.
Vilniaus senamiestyje įsikūręs belgų virtuvės restoranas nuo šiol kas du mėnesius kvies į „Alaus klubo“ vakarus, kurių metu bus pasakojama apie alaus vaidmenį žmonijos ir civilizacijos istorijoje – nuo seniausių laikų iki šių dienų, alaus įtaką žymiems žmonijos atradimams, jo putojimą žymiuose meno kūriniuose, tėkmę per istorijos brūzgynus. Bus ragaujamas belgiškas alus bei skanaujamas nacionalinis belgų patiekalas – moliuskai. Restorane moliuskai patiekiami originaliuose uždaruose puoduose su įvairiausiais padažais ir skrudintomis bulvytėmis. Bijantiems, kad nemokės jų valgyti, paslaugus restorano kolektyvas parodys, kaip tai daryti. Tačiau ne paslaptis, kad jų skonis geriausiai atsiskleidžia valgant pirštais.
Pirmasis „Alaus klubo“ vakaras įvyks sausio 30 d., trečiadienį, 19 val., restorane „Paradis Belge+32“. Restorano šeimininkai pažadėjo, kad abejingų alui neliks, nes renginį pristatys iškalbingasis socialinių mokslų daktaras Linas Čekanavičius.
„Paradis Belge +32“ pristato ištisą belgiško alaus kolekciją – iš virš 600 rūšių alaus, gaminamo Belgijoje, restorane galite paragauti net 20! Restorane alus parduodamas buteliuose, tačiau kaip ir Belgijos restoranuose, kiekvienos rūšies alus čia turi savo atskirus ir vienas už kitą įdomesnius bokalus.
Norintys dalyvauti „Alaus klubo“ vakare, registruokitės elektroniniu paštu info@paradisbelge.lt arba tel. +370 612 14711.
Kaina vienam asmeniui – 50 Lt. Į kainą įskaičiuota: nacionalinis belgų patiekalas – moliuskai, tradicinis belgiškas alus, desertas ir, žinoma, gera nuotaika.
Daugiau apie restoraną>>
Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija