Skeptikams, kurie jau suspėjo palaidoti pastaruoju metu tik uždarus vakarėlius rengusį sostinės restoraną „Obuolio respublika“, teks graužtis nagus. Praėjusį šeštadienį čia vėl plačiai atvertos durys ir šia proga surengtas nemokamas roko koncertas.
Ties įėjimu į buvusio vienuolyno pastatą Šnipiškių gatvėje neliko tik ankstesnės restorano iškabos. Naujoji skelbia, kad dabar čia veikia Obuolio muzikos klubas, arba „Apple Pub“. Buvusio restorano gerbėjai kardinalių permainų pastebės ir viduje.
„Aplinkui statėsi universalinė, kilo „Europa“, turėjau ko nors imtis ir aš“, – priežastis, paskatinusias permainas nuomojamose patalpose, įvardijo restorano bendraturtis ir siela dainininkas Alvydas Lukoševičius-Obuolys.
Imtis bendro verslo ir iš pagrindų atnaujinti restoraną jam pasiūlė bičiulis verslininkas Sigitas Čepulis. „Suplojome nemenką sumą, viską pakeitėme kapitaliai, pradedant šaukštu, baigiant vamzdžiais“, – atgimstančia veikla džiaugiasi dainininkas.
Praėjusią vasarą A. Lukoševičius svečiavosi pas vaikystės draugą Amsterdame. Obuolį šis miestas pakerėjo laisvės pojūčiu. Tokia dvasia turėtų alsuoti ir Amsterdamui dedikuota viena iš keturių klubo salių. Tai privatumo trokštančioms kompanijoms skirta raudonų sienų patalpa su iš Olandijos atvežtais baldais, nuotraukomis, simboliniais ženklais.
Greta įrengta Baikerių salė atskleidžia S. Čepulio aistrą plieniniams žirgams. Verslininkas tikisi, kad šią vietą pamėgs jo bendraminčiai ir roko gerbėjai. Mėgstantieji lengvesnę muziką – džiazą ar bliuzą – bus laukiami kamerinės aplinkos klubo rūsyje. Naujutėlaite įranga apstatyta virtuvė – gamybos vadovo Ruslano Bolgovo valdos. Sugebėjimais restorane „Steakhouse Hazienda“ bei kulinarijos konkursuose pagarsėjęs meistras nenustygsta ir naujoje darbo vietoje. „Apple Pub“ svečius jis žada stebinti didkepsniais ir Vilniuje analogų neturinčiais europietiškos gastronomijos kūriniais.
Tarp tokių – šalto rūkymo ančių krūtinėlių salotos su mocarela, meliono rutuliukais, moliūgų sėklomis, medaus ir balzamiko acto užpilu (15 Lt), pertrinta artišokų sriuba su jūros liežuvių suktinukais ir juodaisiais ikrais (10 Lt).
Gėdos net ir prabangiausiam restoranui nepadarytų ir kiti klubo patiekalai, tačiau jų kainos skirtos vidutinei piniginei. Daugiausiai (42 Lt) čia kainuoja firminis valgis – su sluoksniuota tešla keptas ir triufelių padažu pagardintas jautienos didkepsnis.
Kadaise „Obuolio respublika“ svečius stebino net 22 pavadinimų žuvies patiekalais. „Apple Pub“ nusileido ant žemės ir kiekybei mėgins priešpastatyti kokybę, apsiribodamas iš Prancūzijos vežamomis tilapijomis, jūros ešeriais, karosais, otais, sterkais ir lašišomis.
Smaližiai taip pat neturėtų jaustis nuvilti. Specialiai jiems R.Bolgovas ruošia prancūzišką triufelių tortą, biskvitinį pyragą su šampano kremu ir pistacijų kremu paskanintą šokoladinį desertą.
Ramunė Žukauskienė
Sauliaus Venckaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija