Valgyti kebabus kultūringoje ir stilingoje aplinkoje vilniečius išmokę kavinės „Oranžinis baras“ steigėjai savo sėkmės formulę mėgina taikyti ir naujoje vietoje. Tokio pat pavadinimo kavinė neseniai atidaryta sostinės A. Vienuolio gatvėje. Svečius ne tik geru maistu, bet ir pramogomis linkusi užimti naujokė po Naujųjų įsitrauks ir į sostinės naktinį gyvenimą.
Plėsti „Oranžinių barų“ tinklą jo steigėjus bendrovę „Vambra“ paakino Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje veikiančios kavinės populiarumas. Antras „Oranžinis baras“ įsteigtas ten, kur veikė vilniečių dar nepamirštas greitojo maitinimo restoranas „Užsuk“, vėliau jį pakeitęs restoranas „Sicilija“.
Apie 150 vietų naujokas pirmtakų nebeprimena. Visiškai pakeistas interjeras veikiau panašus į naktinį klubą, kuriame išsitenka erdvus baras ir atvira virtuvė. Kavinės vadovai neslepia: kūrę jaunimui patrauklią vietelę, kurioje norėtųsi užsibūti kuo ilgiau. Tam įrengti dažniausiai sporto ir muzikos kanalus transliuojantys septyni plokščiaekraniai televizoriai, greitai bus sumontuotas kino projektorius. Netrukus kavinėje pradės veikti ir lažybų punktas.
Jeigu aistros ekrane nedomina, užsiėmimų galima pasidairyti baro gilumoje. Ten ant lentynos rikiuojasi įvairūs stalo žaidimai: šachmatai, nardai, „Monopolis“, kortos. Jais kavinės svečiai gali naudotis palikę piniginį užstatą.
Kavinėje nuolat skamba šiuolaikinės muzikos fonas, o šeimininkai yra numatę vietos ir diskžokėjo pultui. Tikėtina, kad tokį žmogų čia bus galima pamatyti po Naujųjų metų, kai „Oranžinis baras“ pratęs darbo valandas iki pat paryčių. Naktinė pamaina čia dirbs
ketvirtadieniais-šeštadieniais ir vėlai praalkusiems miestiečiams siūlys savo firminių kebabų ir šaltųjų užkandžių.
Priminsime, kad įprastos kebabinės įvaizdį pakeitusio „Oranžinio baro“ pavadinimą Vilniuje garsina ne tik kultūringa aplinka, bet ir didžiausias kebabų asortimentas. Naujoje kavinėje kebabai ruošiami ne tik su rinktine lietuviška jautiena, vištiena ir kalakutiena (nuo 9,70 Lt). Mėsos nevalgantieji gali rinktis kebabų su lašiša ir daržovėmis. Skaičiuodami čia praktikuojamus šio valgio patiekimo būdus (bandelėje, pitoje, lavaše ir lėkštėje) gausime daugiau nei pusšimtį variantų.
Kavinėje taip pat siūloma paskanauti ant grotelių keptų trejopo skonio kiaulienos šonkauliukų, vištienos gabaliukų ir įvairiai įdarytų bulvių su lupenomis (nuo 5,20 Lt).
Dar didesnis pasirinkimas – miltinių patiekalų mėgėjams. Jiems kepami prancūziški blyneliai su pageidaujamais priedais, kurių galima rinktis apie 30 rūšių: nuo įvairių uogienių, varškės, mėsos, lašišos iki raudonųjų ikrų (nuo 3 Lt).
„Oranžinio baro“ virtuvės galimybes galima įvertinti ir atėjus dienos pietų. Sriuba, vienas iš keturių kasdien siūlomų skirtingų karštųjų patiekalų ir sultys kainuoja 13,50 Lt.
Naktinei veiklai besiruošianti kavinė lankytojams rengiasi patiekti ir įvairių išradingų kokteilių.
Su „Laisvalaikio“ kortele taikoma 15 proc. nuolaida sąskaitai.
Ramunė Žukauskienė
Mykolo Ambrazo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija