Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Kavinėje „Pas Erlicką“ siūloma paragauti patiekalų su avokadais bei arbatos su uogiene (Vilnius)

2008-03-06
Publicējiet savu rakstu

Senamiestyje, netoli Katedros, Maironio gatvėje, įsikūrusi kavinė „Pas Erlicką“ neseniai atnaujino interjerą ir valgiaraštį. Siūlomos net kelios naujienos.

Atėjus pavasariui, reikia stiprinti organizmą, todėl patiekalai su vaisiais bei daržovėmis tampa labai aktualūs. Kavinės šeimininkė pasirūpino keliomis tokiomis naujienomis. Vos atvertus valgiaraštį akį patraukia krevečių-avokadų salotos (avokadas, pomidorai, mocarela, sūris, krevetės, salotos, žaluma). Kita naujiena – įdarytas avokadas. Jis turėtų sudominti jūrų gėrybių mėgėjus, kadangi patiekalui pagaminti taip pat naudojamos krevetės.

Pasikeitus patiekalų kainoraščiui, salotų kainos svyruoja nuo 8 iki 15 Lt, dienos sriuba kainuoja 5 Lt, jautienos patiekalai 23-29 Lt, kiaulienos patiekalų kaina siekia 10-15 Lt, vištienos patiekalų – 12-15 Lt, o žuvies – 11-23 Lt. Bulvių patiekalų kaina yra apie 10 Lt, o užkandėlių – apie 8 Lt.

Skaniai pavalgius verta paskanauti deserto: vieną iš jų kavinės savininkė pavadino savo anūkės vardu. Taigi jei sugalvosite užsukti „Pas Erlicką“, būtinai paragaukite „Ievutės“ deserto. Taip pat klientų labai mėgiamas pyragas su uogiene (juodųjų serbentų ir kitų uogų). Kavinėje taip pat galite atsigerti pieno kokteilių, paragauti alkoholinių kokteilių, ypač firminio kokteilio „Erlickas“ („Vanna Tallin“ likeris, „Bailey's“ likeris, degtinė). Šis kokteilis gana saldus, todėl labiau tinka damoms. Vyrams kavinės savininkė sugalvojo kokteilį „Redakcija“ (džinas, tonikas, citrina). Pastarojo pavadinamas siejasi su anksčiau virš kavinės veikusia „Aido“ redakcija. Tiems, kurie kokteilių nemėgsta, siūlomi net 8 nauji vynai.

Jeigu vairuojate, liūdėti taip pat neverta: netgi arbata „Pas Erlicką“ išskirtinė – su uogiene. Galite pasirinkti iš penkių siūlomų: braškių, šaltalankių, svarainių, juodųjų serbentų bei spanguolių.

Vakarais tvyro maloni atmosfera: uždegamos žvakės, skamba maloni muzika, kuri, atsižvelgiant į lankytojų norus, gali būti keičiama.

Savaitgalį „Pas Erlicką“ priguža nemažai žmonių: šeštadieniais galima pamatyti net krepšininkų – vienas iš jų kavinei padovanojo statulėlę. Paprašykite, jums tikrai ją parodys.

Daugiau apie kavinę>>

Parengė Elena Germanovič
Andriaus Zelgio nuotr.
Meniu.lt informacija