Neseniai visose trijose Baltijos šalyse buvo pristatyti nauji, šių šalių dar nepasiekę vynai ir stiprieji gėrimai iš įvairių Prancūzijos regionų. Viešbutyje „Novotel“ Prancūzijos vyno ir stipriųjų gėrimų gamintojai bei prekybos įmonių atstovai pristatė geriausius savo gaminius. Tikimasi, kad netolimoje ateityje pristatyti gėrimai pasieks ir Lietuvą.
Vyno namai Armagnac et Floc de Montal iš 1000 ha geriausios rūšies vynuogių, augančių Bas-Armagnac regione, gamina Cotes de Gascogne krašto vynus, Armanjakus („VS“, „VSOP“, „Napaleon“, „XO“ ir senuosius millesime nuo 1893 iki šių dienų), baltąjį armanjaką, „Floc de Gascogne“, likerius, armanjaką su vaisiais ir putojančius vynus. Norėdami išsaugoti aromatą, vyno namų Armagnac et Floc de Montal darbuotojai derlių nuima naktį ir transportuoja nerūdijančio plieno talpose. Vynuogių spaudimas vyksta išskirtinai pneumatiniu būdu. „Šio regiono armanjakas savo temperamentu lyginamas su D'Artagnan, kuris anaiptol nebuvo išgalvotas“, – pabrėžė Armagnac et Floc de Montal atstovas Lietuvoje, „Prancūziškų vynų kolekcijos“ pardavimų vadovas Egidijus Simutis.
Vyno namai Francis Abecassis platina konjaką, pagamintą tik iš savo ūkyje užaugintų vynuogių. Konjakas šiuose namuose gaminamas jau 150 metų. Skirtingai nei daugelis kitų konjako pardavėjų, Francis Abecassis 100 proc. gamybinio proceso vykdo vietoje.
Alsace Louis Sipp šeimyninis ūkis įsikūręs geriausiose Ribeauville regiono šlaituose, pačioje Elzaso vynuogynų širdyje. Louis Sipp ūkis siūlo platų vynų pasirinkimą: nuo raiškaus vaisių skonio vynų iki „Grands Crus“, rinktinius „Vendages Tardives“ ir „Selections de Grains Nobles“ vynus. Iš kitų vynu šie vynai išsiskiria ir neįprastos bei grakščios formos buteliais, į kuriuos jie pilstomi.
Daugiau nei 250 metų Despagne šeimos ūkis, esantis Bordo regione, puoselėja tradicinę vyndarystę, tačiau nevengia ir naujovių – vynų buteliai, kitaip nei mums įprasta, yra užsukami.
Vyno namuose Chateau de la Tuilere gaminamas vynas yra sodrios spalvos bei juodųjų vaisių ir švelnaus prieskonių aromato. Degustacijoje buvo pristatytas ir baltasis romas „Fighting spirit“. Pardavimų vadybininkė Naretha Smit-Ricome šį romą siūlo gerti į jį įpylus lašelį vandens, kad atsiskleistų romo aromatas, įdėjus gabalėlį rudojo cukraus ir žaliosios citrinos griežinėlį.
Živilė Kleivaitė
Daria Shevchenko nuotr.
Meniu.lt informacija