Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Restorano apžvalga: „NewPort“

2019-06-17
Publicējiet savu rakstu

Klaipėdoje, nuo 2002 - ųjų metų veikiantis pabangus restoranas „NewPort“ apie save nekalba labai garsiai. Informacijos bagažo apie šią, solidžius gyvavimo metus skaičiuojančią vietą, galvoje neturėjau sukūrusi iš draugų atsiliepimų ar interneto platybėse nuolat pro akis „keliaujančių“ nuotraukų. Tad atidžiau paieškojusi informacijos apie šį restoraną socialinėje erdvėje, pamaniau, jog tai solidi, užsienio svečius ir vyresnę publiką traukianti vieta. Ar mano išankstinė nuomonė pasitvirtino, papasakosiu netrukus.

Vakarieniauti į „NewPort“ atvykome saulėtą ketvirtadienio vakarą. Prie rezervuoto staliuko mus palydėjo maloni ir paslaugi padavėja, greitai pristačiusi ir valgiaraštį bei gėrimų meniu.

Šis, sezono kaitą sekantis ir vietinės produkcijos naudojimą propaguojantis restoranas įsikūręs „Radisson“ viešbutyje, užima ganėtinai didelį pirmojo aukšto plotą, tad restorano salėje tikrai bus kuo kvėpuoti. Vienas dalykas, kurio čia išties pasigedau - dienos šviesa. Ja mėgautis gali vos vienas, didelei svečių kompanijai skirtas stalas prie lango. Apibendrinus, „NewPort“ interjerą apibūdinčiau kaip klasikinį, tačiau taip pat manau, jog artimiausiu metu būtų neprošal paieškoti ir naujesnių bei stilingesnių interjero idėjų, pagyvinančių ganėtinai sunkų ir tamsų dabartinį vidinės restorano dalies vaizdą.

Pradėjusi skaityti valgiaraštyje esančių patiekalų pavadinimus, supratau, jog ir meniu dvelkia klasika. Užkandžių skiltyje, restoranų vizitine kortele jau tapęs tuno ir jautienos tartaras, lengvai rūkytos lašišos užkandis, „Cezario salotos“, šiltas kaliaropės užkandis. Sriubų skiltyje - „Consommé“ su veršiena bei miško grybų sriuba. Pastaroji savo aprašymu iškart patraukė mūsų dėmesį, todėl vakarą nusprendėme pradėti nuo jos.

Pagrindiniai patiekalai - „NewPort“ paelija, otas, lašišos nugarinė, anties krūtinėlė, veršienos filė ir troškintas jautienos skruostas, lazanija su žvėriena, makaronai su kepta veršiena, rizotas su daržovėmis maloniai nustebino įvairove, todėl išsirinkti vieną buvo išties nelengva. Vis dėlto, apsistojame ties jautienos skruostu ir veršienos filė.

Prieš pasirodant sriubai, ant mūsų stalo, kaip visuomet atkeliauja šviežia duona. Kartu su ja patiekiamas ir purus sviestas bei paukštienos paštetas. Ir paštetas, ir sviestas buvo labai gardus, tačiau labiausiai man įsiminė šviežia duona - minkšta ir šiek tiek klampi, gardinta saulėgrąžomis, švelniai salstelėjusi.

Vieną sriubą padavėjos paprašėme padalinti dviems ir dėl to „NewPort“ nekilo jokių problemų. Už tokį lankstumą restorano komandai skiriu didelį pliusą.

Taigi, ant stalo patiekta miško grybų sriuba kvepėjo itin maloniai. Joje netrūko nei grybų, nei daržovių. Tiesa, prireikė papildomo žiupsnelio druskos, tačiau natūralių, netrintų sriubų mėgėjams ši miško grybų sriuba išties turėtų patikti.

Kalbant apie pagrindinius patiekalus - jautienos skruostą ir veršienos filė, mums jie labai patiko. Veršiena buvo kokybiška, minkšta, sultinga bei nepriekaištingai iškepta. Gardus buvo ir šalia veršienos patiektas bulvių-kaliaropės pyragas. Tačiau labiausiai šiame patiekale mane sužavėjo kreminis sviesto padažas - subtilus jo skonis puikiai „sulipdė“ visus ingredientus į harmoningą visumą.

Jautienos skruostas taip pat tirpo burnoje. Raudonasis kopūstas puikiai papildė mėsą skoniu ir tekstūra. Manau, jog tai buvo viena geriausių jautienos skruosto kombinacijų, kurią kada nors ragavau.

Vakarienės pabaigai užsisakėme kavos ir dienos desertą - varškės štrudelį. Ant stalo atkeliavęs purus pyragas labiau priminė lietuvišką varškės apkepą nei subtilų sviestinės tešlos ir varškės kepinį su vaniliniu padažu, kuriuo gardžiuojamasi Vienoje. Taigi, deserto receptą dar siūlyčiau patobulinti.

Apibendrinus šią vakarienę restorane „NewPort“, galiu pasidžiaugti, jog tai išties solidi, kruopštumą ir ilgaamžę patirtį demonstruojanti vieta.

Sąskaita: grybų sriuba - 5€, jautienos skruostas - 17€, veršienos filė - 18€, dienos pyragas - 4€, cappuccino kava - 2,30€, kava be kofeino - 1,80€, taurė balto Riesling vyno (150ml.), taurė balto Chardonnay vyno 6,50€. VISO: 60,10€

Aptarnavimas: 5/5 Pakaitomis mūsų staliuku besirūpinančios merginos buvo malonios ir mandagios. Patarė, kurį patiekalą geriau pasirinkti, laiku pasirūpindavo nešvariais indais.

Interjeras: 3/5 Restorano salė - pakankamai didelė. Interjero detalės ir baldai klasikiniai, tvarkingi, tačiau netraukiantys dėmesio. Manau, jog „NewPort“ restorano erdvę jau reikėtų pagyvinti šiuolaikinėmis interjero detalėmis ar baldais. Vis dėlto, restorano erdvė - pritaikyta jaukiems pokalbiams.

Meniu: 4/5 „NewPort“ restorane ragautas maistas mane nustebino maloniai. Džiaugiuosi, jog maisto gamybai naudojama šviežia ir kokybiška produkcija. Lūkesčių nepateisinusį dienos desertą dar reikėtų patobulinti.

Bendras vertinimas: 4/5

Greta Gumuliauskytė @meniu.lt