Nors žinomumu socialiniuose tinkluose Aistė Svarauskaitė džiaugiasi jau ne pirmus metus, paklausta, kuo gyvenime užsiima, apie veiklą socialiniuose tinkluose pasakoti, sako, neskuba. Pirmiausia mergina save pristato kaip kelionių agentūros portalo bei socialinių tinklų redaktorę, keliones bei nuotykius mėgstančią merginą, o tik paskui užsimena, kad laisvalaikiu mėgsta fotografuoti bei kurti turinį asmeninei „Instagram“ paskyrai, kur yra atpažįstama mondayjazz slapyvardžiu.
Svarbiausia tinklaraštyje – nuoširdumas
Aistė – gyvenimo būdo tinklaraštininkė, prieš beveik penkerius metus pradėjusi rašyti basicapproachblog.com. Mergina sako, kad būtent tinklaraštis paskatino pasinerti į turinio kūrimą giliau ir nuo 2014-ųjų lapkričio šiai veiklai skiria didelę savo laisvo laiko dalį. „Tinklaraštį susikurti mane paskatino draugės – visada domėjausi mada, fotografija, mėgau rašyti, todėl labai stengtis kažką išspausti per prievartą nereikėjo. Iš pradžių rašiau apie viską, apie ką tik galėjau pagalvoti: manikiūrą namuose, savo aksesuarų kolekciją, įvairius derinius. Vėliau turinys kiek išsiplėtė, atsirado kosmetikos priemonių apžvalgos, kelionių tema, įdomesni drabužių deriniai ir panašiai,“ – apie tinklaraščio atsiradimą pasakoja Aistė.
Tinklaraštininkė tikina, kad visada stengiasi, jog jos skleidžiama žinutė būtų pozityvi, nuoširdi ir natūrali: „Jei kažkurią dieną jaučiuosi pavargusi, nepasakoju, kaip man viskas gerai, o atvirščiai – papasakoju, kaip pavargau, arba nieko nekeliu iš vis“. Niekada nesiekusi žinomumo ir negalvojusi, kad tinklaraštis taps kažkokiu keliu to link, šiandien Aistė džiaugiasi rezultatais, kuriuos pasiekė darydama tai, kas jai patinka ir teikia džiaugsmą.
Didžiausias iššūkis – laiko planavimas
Darbo dienas mergina leidžia „Makaliaus“ kelionių agentūroje, kur yra atsakinga už internetinį portalą bei socialinius tinklus. „Mano kasdienybė nelabai skiriasi nuo paprasto, biure darbo dieną praleidžiančio žmogaus. Skirtumas tik tas, kad pietų pertraukas dažnai išnaudoju dalyvavimui įvairiuose renginiuose arba drabužių derinių fotografavimui, savaitgaliais retai sau leidžiu ilgiau pamiegoti, nes turiu susiplanavusi įvairių fotosesijų ar turinio kūrimo,“ – pasakoja Aistė.
Vienintelis sunkumas, su kuriuo teko susidurti derinant visas savo veiklas, pasak merginos – laiko planavimas, ilgainiui tapęs maloniu iššūkiu: „Suprantu, kad per pusę nepersiplėšiu ir tuo pačiu metu keliose vietose nebūsiu, todėl atsirenku renginius, kuriuose noriu dalyvauti, klientus, su kuriais noriu dirbti ir prekės ženklus, kurie man įdomūs.“ Tačiau nepaisant didelio užimtumo, Aistė sako visada leidžianti sau mėgautis kelionėmis be specialiai skirto laiko nuotraukoms, išvažiuoti savaitgaliui be interneto ryšio, rytus praleisti ne su telefonu, kuriant nuotraukas, o su knyga rankose.
Kalbant apie teigiamas veiklos socialiniuose tinkluose puses, mergina jas išskiria kelias:
„Didžiausias ir smagiausias dalykas, tai sutikti žmonės, vieni jų – tapę gerais draugais, kiti – gerais bičiuliais, treti – puikiais kolegomis, su kuriais malonu dirbti. Taip pat ši veikla man suteikė daug kūrybinės laisvės, galimybių išreikšti save, išmėginti įvairią produkciją pirmai, pamatyti naujausias kolekcijas anksčiau už kitus bei būti išgirstai ne tik dėl savo nuotraukų, bet ir dėl skleidžiamos žinutės“.
Mityba – subalansuota, bet nesuvaržyta
Paklausta apie mitybą, Aistė pristato ją kaip įvairią, tačiau ne kasdienę: „Nevartoju pieno produktų bei kiaušinių, stipriai vengiu gliuteno, vartoju daug įvairių kruopų, daržovių, vaisių, mėsos. Sakyčiau, kad ji yra gana subalansuota, tačiau su kartais nutinkančiais mažyčiais nusižengimais: per daug savęs nevaržau – jei noriu deserto, jį ir suvalgau, tiesiog renkuosi sveikesnį variantą“.
Mergina sako, jog nėra iš tų, kurios mėgaujasi gaminimu – mėgsta įvairų, skanų, gražiai atrodantį maistą, tačiau daug kantrybės ir didelio noro pati sukiotis virtuvėje neturi. „Rytais namuose visuomet išgeriu puodelį žalios arbatos, o vos atvykusi į darbą - puodelį flat white kavos. Labai mėgstu savo vėlyvus savaitgalio pusryčius, kurie man yra tapę savotišku ritualu. Galiu paruošti puikų avokado toast'ą ar iškepti skanų šokoladinį pyragą, kurio, deja, pati valgyti negaliu,“ – pasakoja Aistė.
Kelionėse – sveikesnių alternatyvų paieškos
Dirbdama vienoje žinomiausių kelionių agentūrų Lietuvoje ir visaip kitaip įsimylėjusi keliones, tinklaraštininkė yra aplankiusį ne vieną pasaulio kampelį. Kelionėse mergina stengiasi nenutolti nuo savo mitybos rėžimo, tačiau jei mato, kad tam tikrų produktų ieškojimas pradeda kelti stresą, atsiplaiduoja ir savęs tiek neberiboja.
„Daugelyje viešbučių ar kavinukių yra gana sunku rasti duonos ar kitų kepinių be gliuteno, pusryčių maistas dažniausiai prasideda ir baigiasi blyneliais bei kiaušiniais, todėl kiek galima bandau suktis iš situacijos, tačiau jei išeities nėra – tenkinuosi tuo ką gaunu. Šnekant apie oro uostus, vengiu greito maisto, bet visuomet paieškau sveikesnių alternatyvų. Ne viskas oro uostuose turi prasidėti ir baigtis burgeriu,“ – apie maitinimąsi kelionėse pasakoja Aistė.
Kavinėse – pakankamai dažnas svečias
Socialiniuose tinkluose mondayjazz slapyvardžiu žinoma mergina sako kavinėse ir restoranuose esanti pakankamai dažnas svečias – kartais todėl, kad pavalgyti namuose nespėja, kartais tiesiog užsinorėjus išeiti vakarienės ar pusryčių su draugais. „Visuomet vietas stengiuosi rinktis pagal patiekiamą maistą, tačiau aptarnavimas ir aplinka yra ne mažiau svarbūs. Žinoma, turiu ir tokių mylimų vietų, kur maistas man taip patinka, kad į aptarnavimą ar interjerą net nebekreipiu dėmesio. O būna tokių, kur itin nemalonus aptarnavimas lemia tai, kad į jas nesugrįžčiau net dėl puikaus maisto,“ – kas svarbiausia renkantis vietą pavalgymui pasakoja mergina.
Aistė sako, jog, kalbant apie sostinės kavines, yra „Briusly“ fanė numeris vienas. Čia labiausiai mėgsta donburį, Himalajų ekspresą ir Chicken Fungus sriubą. Taip pat tinklaraštininkė rekomenduoja aplankyti „Zatar“, „Bolą“ ir „Saigoną“.
Receptas – avokado toast‘as
Aistė Svarauskaitė tikina nesanti didžiulė kulinarė, todėl šiandien skaitytojams pasakoja, kaip gamina savo taip pamėgtus avokado toast‘us:
„Mano atveju tai būna duona be gliuteno, tačiau gali būti paprasta juoda duona su sėklomis, jei norisi, galima paskrudinti. Kaip užtepėlę naudoju klasikinį humusą, ant jo dedu gražiai supjaustyto avokado pusę (svarbiausia, kad avokadas būtų gana minkštas, kitaip bus sunku supjaustyti, o ir skonis bus ne pats geriausias). Ant avokado dedu sūdytos lašišos, o viską papuošiu ir pagardinu druska, pipirais ir sezamų sėklomis. Sotesniam variantui ant viršaus galima dėti keptą ar „marškinėliuose” virtą kiaušinį. Skanaus!“