Jau bepasirodant pirmajam pavasarinio vėjelio dvelksmui, kalbamės su Mados namų „Tiulio fėja“ įkūrėja dizainere Viktorija Jakučinskaite apie gardžiausius patiekalus, kulinarinius įgūdžius ir mėgstamiausias vietas, kurias iškart aplankys vos tik joms atvėrus savo duris. Pokalbio metu Viktorija išduoda, kad kaip tik dabar ji atostogaujanti egzotiškojoje Tenerifėje. Be jokios abejonės, prašome pasidalinti gastronominiais atradimais!
Pamėgti pietūs vienumoje
Vieni, vos tik radus laisvą minutę, bėga atsipalaidavimo ieškoti kepiniais kvepiančioje virtuvėje ir stengiasi sukurti dar vieną kulinarinį šedevrą. Kiti – ieško progos pasprukti į restoranus ar kavines, kurios siūlo jau sukurtus tobulus skonių derinius ir jaukią atmosferą. Viktorija prisipažįsta priklausanti pastarajai grupei.
„Iki karantino buvau užsivertusi darbais ir dažniausiai valgydavau ne namuose. Jeigu atvirai, keletą metų beveik negaminau – tik iš būtinumo, kuomet labai reikia. Tačiau džiaugiuosi Vilniuje turėdama mėgstamas vietas, kurias aplankau tiek viena, tiek kartu su visa šeima, - pasakoja pašnekovė. – Tačiau pietauti labiausiai mėgstu vienumoje“.
Žinoma, užsidarius jaukioms ir skoningoms vietelėms, Viktorija su artimaisiais ieškojo alternatyvų. Pašnekovė džiaugiasi suradusi nuostabias vietas miškų apsuptyje, kuriose teko surengti pikniką net ir žemos metu.
Pavasariu kvepiantis patiekalas
Jau bepasirodant pirmiesiems pavasario ženklams ir visiems bepradedant įsisukti į šiltų orų laukimo svaigulį, klausiame Viktorijos, koks patiekalas labiausiai primena pavasarį?
„Manau esu tikra lietuvė. Mano mėgstamiausi yra mėsos patiekalai, patiekiami su visais tradiciniais priedais – ryžiais ar bulvėmis. Daržoves ir įvairias salotas laikau tik priedu, - šypsosi Viktorija. – Kas primena ateinantį pavasarį ir vasarą – tai šašlykai iškepti ant laužo, kartu su baklažanais ir pievagrybiais. Apskriti, kepimas ant ugnies man ir asocijuojasi su šiltėjančiais orais“.
Saulėtoje Tenerifėje – jūros gėrybės
Nors ir atostogaudama, Viktorija nepagailėjo laiko ir pasidalijo su mumis atradimais egzotiškoje šalyje. Ji prisipažįsta, kad jeidu su vyru buvo beprotiškai pasiilgę išėjimų į restoranus, todėl ištisas dvi savaites leidžia mėgautis šia privilegija svečioje šalyje.
Na, o pasak Viktorijos, Tenerifėje nesuklysite užsisakę jūros gėrybių patiekalus. „Skaniausias aštuonkojis ir mažyčiai kalmariukai, pagardinti pesto padažu“, - sako pašnekovė.
Rekomenduoja išskirtinius skonius siūlančias vietas
Viktorija atvirauja, esanti labai lojali savo pamėgtoms vietoms bei patiekalams. Kas kartą atėjusi į mėgstamą restoraną, ji renkasi jau išragautus ir puikiai įvertintus patiekalus. Na ir štai, keturios jos mėgstamiausios ir labiausiai savo siūlomais skoniais stebinančios vietos:
Azijos virtuvės patiekalus siūlantis restoranas „Briusly“. Viktorijai labiausiai patinka salotos su lašišos tartaru bei sriuba pavadinimu „geltonojo kario laksa“;
„Pilies kepyklėlė“, kuri gali pasigirti skania sriuba su krevetėmis;
„Užupio picerija“ – vos tik išgirdus šios šaunios vietelės pavadinimą, tikriausiai daugeliui iš mūsų prieš akis iškylą tobulos picos vaizdinys. „Tokios picos nebuvau ragavusi net Italijoje“, - prisiminusi šią vietą tarsteli Viktorija.
O pati mėgstamiausia pašnekovės vieta – „Rytai“, kur anot jos, siūlomos skaniausias kinų maistas, pavyzdžiui, salotos su naminiais lakštiniais ir vištiena, saldžiarūgštė kiauliena su grybais ir daržovėmis.