Svetingumo kompleksas MONTE PACIS įkurtas Pažaislio vienuolyno ansamblio istoriniuose svečių namuose, kuriuos XVII a. sau, svečiams ir keliauninkams pastatydino LDK Kancleris Kristupas Zigmantas Pacas. Jis ir pavadino namus MONTE PACIS, kas reiškia taikos kalną. Svetingumas paminėtas tikslingai – tai visuotinai priimta kasdienė tradicija džiaugsmingai ir rūpestingai elgtis – APSIEITI – su svečiu.
Brandžiojo baroko architektūra, vienuolyno didybė ir paslaptingumas, istoriją atspindintis interjeras, meno kūriniai, Kauno marių regioninio parko pusiasalio grožis, seserų kazimieriečių perduoti legendomis apipinti receptai, šiuolaikiškai interpretuojami profesionalaus virtuvės šefo Ernesto Viršilo, čia pat auginamos daržovės ir uogos, iš Europos vienuolynų atvežtas vynas, malonus svetingumo komplekso darbuotojų apsiėjimas – visa tai sukuria svečiams unikalų poilsį ir prisiminimus.
RESTORANAS
Dar XVII a. šiuose namuose šurmuliavo LDK didikai, miestelėnai, menininkai, patarnautojai. Didelėje krosnyje buvo kepama duona, ruošiama sumedžiota žvėriena, verdamos žolelių užpiltinės, rūsyje brandinamas vynas. Ruošiami kasdieniniai valgiai ir ištaigingų švenčių patiekalai. Šiuose namuose derėjo čia pat veikiančio vienuolyno ramybė, šeimininkų gyvenimo kasdienybė, svečių ir keliautojų šurmulys, skambanti muzika, teatro pasirodymai, šokiai.
Šiandien MONTE PACIS virtuvei vadovauja Ernestas Viršilas – santūrios, subtilios ir švarios estetikos gerbėjas. Jo ruošiamų patiekalų stilius – šiuolaikinėmis ir moderniomis technologijomis išpildyta klasika. „Saikingas atstumas nuo visko perpildyto miesto centro, gražios gamtos apsuptis, istorinis pastatas, šiuolaikine įranga ir technologijomis aprūpinta virtuvė, nuosavas daržas – būtent tokiose vietose įkurti geriausi pasaulio restoranai. Pažaislio atveju – tai ne tik prižiūrėtas istorinis pastatas, bet ir unikalus derinys – šiuolaikinis servisas jau kelis šimtmečius veikiančiame vienuolyne" – su užsidegimu ir kūrybiniu polėkiu kalba virtuvės šefas ir kviečia pasimėgauti jo kūryba.
Šaltuoju sezono metu veikia dvi restorano salės: pirmame aukšte Kristupo Zigmanto salė (Valgomojo salė), kurioje tiekiami pusryčiai viešbučio gyventojams, verslo pietūs, vakarienės darbo dienomis, o savaitgaliais šurmuliuoja šeimos ir draugų kompanijos. Antrojo aukšto Klaros Izabelės salėje vakarais ir savaitgaliais tiekiamas A la Carte meniu, degustacinis šefo meniu. Šiltuoju sezonu veikia erdvus lauko restoranas Karietų aikštėje.
Iškilminga, solidi, erdvi pirmojo aukšto brandžiojo baroko stiliaus Fundatorių salė puošta freskomis bei itin vertingais originaliais M.A.Palonio paveikslais tarnauja privatiems ir oficialiems renginiams, konferencijoms, bei šventėms.
Kamaldulių vienuolių padarytas vynas iš 1012 m. įkurto (ir šiandien tebeveikiančio) Toskanos vienuolyno: Monaci Camaldolesi Borbotto Bianco/Rosso 2013 Toscana I.G.T. Italija 15 Eur
(750 ml, alk. 13 proc.) – kvapnus, svarus, nesudėtingas baltasis Trebbiano ir Malvasia vynuogių vynas ir/arba minkštas, sodrus, vaisiškas raudonasis Sangiovese ir Canaiolo vynuogių vynas. Monaci Camaldolesi Borbotto Passito Toscana I.G.T. Italija 25 Eur
(500 ml, alk. 14 proc) – klasikinis „Passito" - saldus, klampus ir aromatingas pastiprintas vynas iš pernokusių vynuogių.
Mišių vynas „Vin de Messe" Ispanija - klampus, sodrus, švelniai ir maloniai saldus bei itin aromatingas Moscatel Romano vynuogių vynas. (750ml, alk. 15 proc.). Pridedama oficialaus Katalikų bažnyčios sertifikato, kad tai – Šv. Mišių vynas, kopija. 15 Eur