Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Sraigių receptai

2004-07-12
Опубликовать вашу статью

Vengriškos sraigės

Paimkite vieną smulkiai supjaustytą svogūną ir 4 gabaliukus keptos supjaustytos kiaulienos. Užberkite arbatiniu šaukšteliu raudonųjų pipirų, įpilkite truputį vandens ir virkite ant mažos ugnies 10 min. Įdėkite į tą puodą paruoštas sraiges (po pusę tuzino asmeniui), įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite česnako galvutę, 1 supjaustytą pipirą ir 1 nuluptą pomidorą. Toliau virkite, kol pomidoras suminkštės. Patiekite su ryžiais, papuoškite petražolėmis.

Sraigių sriuba

100 sraigių; 1 česnako galvutė; 150 g trupintų džiuvėsių; 100 g kiaulienos; 1 petražolės šakelė; druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.


Kiaulieną, pridėję česnako, petražolių ir prieskonių, išvirkite vandenyje. Įdėkite į puodą sraiges, įberkite trupintų džiuvėsių ir virkite toliau 20 min. Patiekite su citrinos skiltele ir lašeliu vyno acto.

Sraigės mėsos padaže

150 sraigių; 400 g maltos mėsos; 1 česnako galvutė; 3 supjaustyti pomidorai; petražolės, druska, pipirai; aliejus.


Apkepkite mėsos faršą aliejuje, pasūdykite, pagal skonį įdėkite pipirų. Sudėkite sraiges ir virkite ant mažos ugnies 30 min. Prieš pabaigą sudėkite pomidorus ir supjaustytas petražoles. Patiekite baltoje bandelėje.

Parengta pagal internetą