„Mūsų srityje svarbu ne kas esi, o ką moki daryti. Mano užsiėmimui svarbiausia turėti gerą uoslę ir skonį – tai jau pusė darbo, o likusią dalį lemia patirtis“, - sakė bendrovės „Mineraliniai vandenys“ kvietimu Vilniuje dvi dienas viešėjusi škotė. Jauniausia Viskio maišytoja Škotijoje ji tapo 2007 m, o nuo 2012 m. pradžios yra „Burn Stewart Distillers“ prekių ženklų ambasadorė.
Nors atvykusią į Vilnių ją užklupo netikėtas sniegas, tačiau „Žemaičių smuklės“ paruošti cepelinai nenuvylė. „Mes Škotijoje turime nemažai patiekalų iš bulvių, taigi man tai nebuvo keistas patiekalas“, - sakė K. McCalum.
Pasak viskio žinovės, didžiausias privalumas būnant viskio ambasadore yra galimybė keliauti ir bendrauti su skirtingų kultūrų žmonėmis, dalinantis žiniomis apie mėgstamą gėrimą. Per pastaruosius metus ji jau lankėsi JAV, Prancūzijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, o iš Lietuvos šiandien išvyko į Latviją ir Estiją. „Vienintelis šio darbo trūkumas – galintis pasimesti bagažas. Tai ir nutiko Vilniuje. Laimei, lagaminas greitai atsirado“, - pasakoja puikią nuotaiką spinduliuojanti škotė, apsidžiaugusi, kad iki degustacijos vietos nereikėjo bristi per pusnis, avint pavasariniais bateliais.
Vilniuje ji surengė dvi degustacijas, kuriose pristatė visus šešis atstovaujamos distilerijos prekių ženklus – „Scottish Leader“, „Black Bottle“, „Ledaig“, „Deanston“, „Tobermory“ ir „Bunnahabhain“. Pasak vyriausiaja maišytoja svajojančios tapti K.McCalum, labiausiai viskio maišymo darbe ją žavi didžiulė įvairovė, galimybė išgauti įvairiausius aromatus ir skonius, o sunkiausios ir mažiausiai patinkančios darbo dalies ji net negalėtų įvardinti.
„Norint tapti vyriausiuoju maišytoju reikia ne tik pažinti viskį, bet ir jo vartotojus – tai dvi neatsiejamos darbo dalys“, - sako viskio žinovė. Paklausta, ar skiriasi įvairių šalių viskio ragautojai, ji sako, kad tendencijos daugelyje šalių panašios – viskiu ima domėtis jaunesnė auditorija, taip pat jį ragauja ir daugiau moterų. K.McCalum didelį įspūdį savo žiniomis padarė viskio ragautojai Švedijoje, uždavę itin specifinius klausimus, rodančius didžiulį išprusimą šioje srityje.
Viskio maišytoja ir ambasadorė įsitikinusi, kad didžiulė viskių įvairovė sudaro galimybę kiekvienam atrasti patinkantį viskį. Ji pati nesibaido ir viskio kokteilių, ir įprastos viskio ir kolos kombinacijos, tačiau konkretų gėrimą visada renkasi pagal nuotaiką.
Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove