Nors įprastą kavą geriu retai, bet vasarą labai mėgstu šaltą kavą. Dažniausiai ją geriu prie ežero. Neįsivaizduoju buvimo prie jo be šaltos kavos. Tai tapo mano įpročiu. Jeigu nuvažiuoju prie ežero be kavos, jaučiuosi lyg kažko trūktų iki… pilnos laimės. Ežeras, saulė, miškas ir šalta kava yra tobulas derinys.
Tik deja šaltą kavą perku iš prekybos centrų ar kavinių. Nieko gero: plastikas, cukrus, kvapikliai, o ir kaina nemaža. Nusprendžiau, kad reikia ją pasigaminti namie. Ir žinot, ką? Skonis ne ką prastesnis nei tų pirktinių kavų.
INGREDIENTAI
1/2 st. atvėsintos kavos
3/4 st. šalto pieno (naudojau avižų pieną kavai)
1-2 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. kakavos
2 valg. š. drungno vandens
3 ledukai
GAMINIMAS
1. Užplikyti kavą. Tada ją atvėsinti.
2. Mažame indelyje sumaišyti kakavą, vandenį ir klevų sirupą.
3. Į stiklinę supilti kavą, kakavos sirupą, pieną. Įberti ledukų. Išmaišyti.