Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Ronos upės slėnio „Perrin“ vynas (Vilnius)

2006-07-01
Опубликовать вашу статью

Birželio 27 dieną parduotuvėje „Miesto Kepėjas“ (J. Kubiliaus g. 16, Vilnius) įvyko Ronos upės slėnio (Prancūzija) „Perrin“ vynų pristatymas. Susirinkusiems apie vyną pasakojo UAB „Mineraliniai vandenys“ atstovas Gintautas Jašinskas.

P. Jašinsko teigimu, Ronos upės slėnyje dominuoja karštas klimatas, tad ir vynas turėtų būti sodrus, tačiau Perrin šeimos gaminamas vynas yra kitoks, nes „Perrin“ vyno gamintojai baltojo lengvo ir raudonojo vyno gamyboje naudoja skirtingas technologijas. Visiems „Perrin“ vynams vynuogės renkamos rankomis, todėl vynas yra tikrai kokybiškas.

Perrin šeima vyną gaminti pradėjo 1909 metais, todėl nenuostabu, kad šiandieniniai kompanijos rezultatai yra stulbinantys. Žymiausių aukcionų namų Sotheby‘s vyno enciklopedijoje rašoma, jog Chateau Beaucastel ir Chateau la Nerthe ūkiuose visada buvo gaminamas geriausias „Chateauneuf du Pape AC“ apeliacijos vynas. Perrin vynas puikuojasi ir įtakingiausio vyno žurnalo „Wine Spectator“ paskutiniajame metiniame vyno šimtuke.

Vakaro metu buvo ragaujami šie vynai:
„La Vieille Ferme Cotes du Luberon AC 2005“
„La Vieille Ferme“ vynas pagamintas iš vynuogių, rinktų nedidelio ploto vynuogynuose. Siekdami geresnio aromato, vyndariai „Grenache Blanc“, „Bourboulenc“, „Ugni Blanc“ ir „Roussanne“ derlių nuskynė truputį vėliau. Tik dalis šio vyno fermentuota ir brandinta statinėse, nes norėta, kad medžio kvapas nesumažintų gaivumo. Gėrimo aromate jaučiami vaisių, baltos duonos ir riešutų tonai. Įvertinimas žurnale „Wine Spectator“ – 86/100.

„Perrin Reserve blanc Cotes du Rhone AC 2005“
„Perrin Reserve“ vynas pagamintas iš „Grenache Blanc“, „Bourboulenc“, „Marsanne“ ir „Viognier“ vynuogių, skintų rankomis. Rankinis derliaus nuėmimas užtikrina gėrimo tyrą akacijų žiedų, kriaušių ir mineralų aromatą. Beveik svaraus stoto vynas išties gaivus, neįkyrus savo skoniu. Įvertinimas žurnale „Wine Spectator“ – 87/100.

„Perrin Reserve rouge Cotes du Rhone AC 2004“
„Perrin Reserve“ vynas, pagamintas iš „Grenache“, „Syrah“ ir „Mourvedre“ vynuogių, po fermentacijos vienerius metus buvo brandinamas plieno talpose ir ąžuolo statinėse. Labai sodrios spalvos vynas kvepia prieskoniais, miško uogomis ir figomis. Beveik svaraus stoto vynas nėra grubus taninais, primena vyšnias ir prieskonius. Robert Parker Jr. įvertinimas– 88/100, įvertinimas žurnale „Wine Spectator“ – 84/100.

Prie garbingų vynų buvo patiektas pagal tradicinį prancūzų receptą pagamintas pyragas su svogūnais. Gardus keptų svogūnų ir trupučio kumpio bei lydyto sūrio įdaras tiesiog tirpsta burnoje. Šis pyragas vilniečių laikomas vienu populiariausių „Miesto kepėjo“ pyragų.

Prie pyrago labiausiai tinka pirmasis vynas „La Vieille Ferme Cotes du Luberon AC 2005“ , nes jo skonis, p. Jašinsko teigimu, „pyrage neprapuola“.

Laura Kubilienė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos