Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Pramogų banko" restoranas „Buffet 24": rojus besočiams (Vilnius)

2006-12-27
Опубликовать вашу статью

Kad ir kada pajustumėte gurgiantį pilvą - dieną ar rytui brėkštant, skaniai ir sočiai pavalgyti galite Vilniaus pramogų centre „Pramogų bankas“ (PB), restorane „Buffet 24“. Tai vienas iš nedaugelio visą parą veikiančių sostinės restoranų, - jis vienintelis 24 valandas maitina švediško stalo principu.

„Naktimis Vilniuje nėra daug vietų, kur galima pavalgyti, todėl „Buffet 24“ nemažai lankytojų sulaukia būtent tamsiuoju paros metu. Taip pat restoranas populiarus per pietus“, - pastebėjo PB aptarnavimo skyriaus vadovas Žygimantas Šalkauskas.

Pasak jo, skubantiesiems papietauti patogu, nes nereikia vartyti valgiaraščio ar būriuotis eilėje. Įvairių šaltųjų užkandžių bei salotų galima įsidėti patiems. O sriubos ir karštųjų valgių, kurių kaskart patiekiama iki keliolikos skirtingų rūšių, maloniai pridės aptarnaujantis personalas. Smagurius „Buffet 24“ kasdien vilioja PB konditerių keptais tortais ir pyragaičiais, putėsių ir kremų desertais.

Į restoraną kviečiama užsukti ir pusryčiauti. Nuo 7 iki 12 valandų čia siūloma įvairių košių, lietinių su skirtingais įdarais, omletų, rytais pamėgtų dribsnių su pienu ir jogurtu. Racioną restorane visuomet galima papildyti šviežiais ir konservuotais vaisiais.

Valgyti „Buffet 24“ galima sumokėjus fiksuotą sumą: dieną - 19,90 Lt, nuo 24 iki 7 valandos ryto - 24,90 Lt. Svečiai valgo, ko ir kiek pageidauja.

Nors „Buffet 24“ įdiegta greitojo maitinimo linija, pasak Ž.Šalkausko, čia siūlomų valgių negalima tapatinti su greitu maistu: „Pusgaminių nenaudojame, viską ruošiame patys ir tik šviežiai. Turime didelę virtuvę, modernią įrangą ir dvidešimt skirtingose pamainose dirbančių virėjų“.

Dideliam kolektyvui vadovaujanti vyriausia gamybos technologė Ala Ramanauskienė džiaugiasi PB suteikta kūrybos laisve. Improvizuoti ji gali ne tik šiokiadieniais, bet ir penktadieniais bei šeštadieniais, kai čia vieši skirtingų šalių virtuvės.

„Jau ruošėme kinų, tailandiečių, japonų, turkų, graikų, įvairių Europos tautų valgius“, - šešis restorano gyvavimo mėnesius prisiminė A. Ramanauskienė.

Jos pastebėjimu, „Buffet 24“ lankytojai mieliausiai skanavo mums artimesnių regionų patiekalų. Jiems patiko iš avienos ruošti aštrūs kaukazietiški valgiai bei rusiška silkė „kailiniuose“, pyragas „Kulebiaka“. Jei tektų sudaryti „Buffet 24“ populiariausių patiekalų dešimtuką, jo viršūnėje atsidurtų ypatingai paruoštos žuvies- lašišos ir sviestažuvės- skanėstai.

Užsukę į „Pramogų banką“, čia valgydami bei pramogaudami ne  mažiau kaip už 50 Lt, lankytojai turi šansą laimėti naująjį „Mini Cooper“.  Žaidimo  „Nemokamas desertas“ taisyklės skelbiamos "Pramogų banko"  internetinėje svetainėje www.pramogubankas.lt.

Ramunė Žukauskienė
Meniu.lt nuotraukos
„Laisvlaikio“ informacija