Jei nori damas ir panas pamaloninti prieš pasaulio pabaiga, tai še tau lengvesnis receptas:
Sumušk 6 kiaušinius, suspaudęs plastmasinį buteliuką pridėk prie kiaušinio trynio ir pamatysi, kaip švariai bus įtrauktas trynys (baltymas su spiritu duoda bjaurų mazginį). Sugautą trynį vėl suspaudęs buteliuką išleisk į dubenėlį. Trynius iki baltumo ir purumo suplak su 20g išsijotos cukraus pudros ir 20g vanilinio cukraus, kad visas cukrus ištirptų.
Kondensuoto saldinto pieno skardinę įdėk ant skuduriuko į vandens puodą ir ant nedidelės ugnies virink pusvalandį. Atvėsink, atidaryk skardinę, sutirštėjusią masę išmaišyk su kiaušiniu, užpilk 700 ml chereso, brendžio ir dėk į šaldytuvą. Laikas nuo laiko paplakant, šaldytuve reikia laikyti bent vieną parą. O išėmus kuo ilgiau išlaikai, kartais sukratant, tuo likeris skanesnis.
Tą receptą sumąsčiau, kai pamačiau, kaip Lietuvoje vaikai gaminasi „karvutę“, nes tikrą tarpukario laikų klebonišką kiaušininį likerį gaminti yra daug laiko atimantis procesas, o daug laiko tam skirti galėjo tik klebono gaspadinės.
Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
Vincentas Sakas
Mob. tel. +370617 24 338
E. paštas: vincentas.sakas@takas.lt
Melnragė, 2012.12