Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Gurmaniškų sūrio patiekalų čempionatas (Vilnius)

2007-06-19
Опубликовать вашу статью

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei vienintelė šalyje specializuota sūrių gamintoja Vilkyškių pieninė, siekdamos populiarinti sūrio ir jo patiekalų kultūrą Lietuvoje, rengia gurmaniškų sūrio patiekalų čempionatą.

Renginio metu savo patirtimi ir idėjomis su Lietuvos gurmanais ir sūrio mėgėjais dalinsis kulinarai iš žinomų Lietuvos restoranų. Jų pagamintus patiekalus ragaus ir vertins renginio svečiai bei profesionalų komisija, kurios nariais maloniai sutiko tapti sūrių gurmanė Galina Dauguvietytė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos tarybos narė Aldona Gečienė, jau septynerius metus profesionaliose vyno degustacijos dalyvaujantis žurnalo „Geras skonis“ bendradarbis Nauris Našlėnas, o taip pat Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Nekonkursinėje renginio programoje sūrio patiekalus gamins ir Lietuvos žvaigždės – gurmanai ir kulinarai aktorius Saulius Balandis, operos solistas Rafailas Karpis, „Saulės kliošo“ būgnininkas Laurynas Šarkinas, mados ir gero skonio žinovas Aleksandras Pogrebnojus, dainininkė Asta Pilypaitė. Jų sukurti sūrio skanėstai, kaip ir profesionalių kulinarų gaminiai, pretenduos į publikos simpatijos, fotogeniškiausio, egzotiškiausio, lengviausiai pagaminamo patiekalo ir kitas nominacijas.

Visi renginio svečiai turės išskirtinę progą dalyvauti metinės „sūrių prenumeratos“ loterijoje – jos laimėtojui visus metus kas mėnesį bus pristatomas kaskart skirtingas, arba laimėtojo pasirinktos rūšies sūris.

VRP | Hill & Knowlton informacija