Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Gėrimų abecelė

2004-07-12
Опубликовать вашу статью

Siūlome Jums susipažinti su pagrindinėmis gėrimų kategorijomis

Amaretto
Žinomas itališkasis migdolų likeris.Gintaro spalvos likeris gaminamas iš saldžiųjų ir karčiųjų migdolų, abrikosų kauliukų, vanilino ir kitų prieskonių. Alkoholio kiekis sudaro 28 tūrio procentus.

Angostura
Ši plačiai naudojama aromatinė-karčioji gaminama pagrindinai iš šventagaršvės, kinmedžio žievės, gencijono, Galgant imbiero, sandalo medienos, muskato riešutų, jų kevalų, gvazdikėlių, kardamono ir cinamono. Alkoholio kiekis sudaro 44 tūrio procentus.

Anis
Populiariausi anyžiniai gėrimai yra skaidrusis Anisette (aromatizuotas likeris), anyžių spiritiniai gėrimai Pernod, Ricard ir Pastis iš Prancūzijos ir ispaniškasis anyžių likeris Anisados. Prie anyžinių konjakų grupės taip pat priskiriami turkiškasis Raki ir graikiškasis Ouzo.

Apelor
Šis klasikinis itališkasis aperityvas kilęs iš Padujos. Jis gaminamas iš rabarbarų, kinmedžio žievės, gencijono, karčiųjų apelsinų, kvepiančiųjų žolių ir alkoholio. Jo skonis saldžiakartis ir alkoholio kiekis sudaro tik 11 tūrio procentų.

Bacardi
Santjage Kuboje buvo įkurta firma Bacardi. Ją įkūrė vyno pirklys Facundo Bacardi.Jo įpėdiniai iki šiol sėkmingai vadovauja įmonei.Facundo Bacardi buvo pirmasis, pagaminęs labai aukštos švarumo klasės romą. Šiuo metu tarp spiritinių gėrimų visame pasaulyje garsusis baltas Bacardi-Rum Light&Dry užima pirmą vietą. Jam būdingas subtilus, specifinis aromatas išgaunamas specialaus distiliavimo dėka ir jį laikant ąžuolinėse statinėse. Dar yra Bacardi Rum Cold (auksinis;gintaro spalvos romas). Šios rūšies romas brandinamas ąžuolinėse statinėse, kurių vidinės sienelės apdengiamos medžio anglimi ir dėl to įgauna ypatingą spalvą.Bacardi Rum Premium Black(premija juodoji) yra aromatinis, malonaus skonio, rudas romas. Jo specifinės savybės gaunamos visų pirma kitokio negu įprasta rauginimo dėka. Jis brandinamas apdegintose statinėse iš baltojo ąžuolo ir, lėtai filtruojant per medžio anglį, romas įgauna švelnų aromatą. Alkoholio kiekis visų trijų romų sudėtyje yra 37,5 tūrio procentų.

Batida de Coco
Kokosinio likerio, pagaminto Brazilijoje ir turinčio savo sudėtyje grietinėlės ir kokoso pieno, alkoholio kiekis sudaro 16 tūrio procentų.

Benedictine
Gintaro spalvos prancūziškas žolių likeris už savo pavadinimą turėtų būti dėkingas vienuoliams benediktinams, kurie jį pagamino.27 rinktinės žolės iš Normandijos, alkoholis ir įvairūs vaisiai arba vaisių žievelės pagal griežtai saugomą paslaptyje receptą sumaišomi ir iki visiško subrendimo laikomi fajansiniuose puoduose.

Cachaca
Brazilų konjakas, pagamintas iš cukranendrių sulčių. Mūsų krašte žinomas Cachaca yra šviesiai geltonas, skaidrus gėrimas, kurio sudėtyje yra 41 tūrio procentas alkoholio.

Canadian Whisky
Lengvo viskio rūšis. Priešingai negu Bourbon Whiskey jis laikomas naujose ąžuolinėse statinėse.Dėl specialaus apdorojimo, naudojant mieles, jis yra labai skaidrus ir švelnus.

Calvados
Švelnus obuolių konjakas, importuojamas iš Prancūzijos. Jis pradėtas gaminti Normandijos ir Bretanės regionuose, kur gausu obuolių.Geras kalvadosas ąžuolinėse statinėse turi būti išlaikomas mažiausiai tris metus. Kuo senesnis kalvadosas, tuo jis švelnesnis. jo spalva - nuo gintaro spalvos iki rudos spalvos. Jis yra puikus gėrimas po valgio.

Campari
Plačiai žinoma, rubino spalvos itališka karti degtinė, kurios specifinis aromatas išgaunamas iš griežtai saugomo paslaptyje žolių ir karčiųjų apelsinų žievelių mišinio.

Drambuie
Škotiškasis viskio-medaus-likeris gaminamas iš 15 metų išlaikyto Scotch Whisky (škotiško viskio), žolių, augančių Škotijos šiaurėje bei šiaurės vakaruose ir škotiškų pievų medaus.

Dubonnet
Šis prancūziškas, saldokas vynas-aperityvas už savo aromatą gali būti dėkingas likerių-vynų, žolių ir kinmedžio žievės kombinacijai.Yra baltas ir raudonas Dubonnet, abu turi 16 tūrio procentų alkoholio.

Galliano
Aukso spalvos žolių likeris yra itališkas produktas (35 tūrio procentai alkoholio). Jis gaminamas iš 70 įvairių žolių ir gėlių. BespalvisSambuca di Galliano(alkoholio kiekis-35 tūrio procentai) turi apelsinų kvapą,Amaretto di Galiano(alkoholio kiekis-28 tūrio procentai) kvepia migdolais.

Gin
Džinas distiliuojamas iš gryno, neutralaus alkoholio.Jo aromatizavimui naudojamos kadagio uogos, kalendra, apelsinų ir citrinų žievelės, levandos, migdolai, cinamonas, kmynai, anyžiai, kardomanas, našlaičių šaknys ir daugelis kitų žolių. Dry Gin alkoholio kiekis turi sudaryti ne mažiau kaip 38-40 tūrio procentų. Pagrindinės džinų rūšys yra nesaldus Dry Gin ir London Dry Gin, o taip pat truputį pasaldintas cukraus sirupu Old Tom Gin ir Plymouth Gin.

Interneto archyvo nuotr.