Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Forto dvarai“ kvepia stintomis (Vilnius)

2006-01-31
Опубликовать вашу статью

Sostinės lietuviškų patiekalų restoranuose „Forto dvaras“ svečiai su džiaugsmu ragauja agurkais kvepiančias keptas žuveles – stintas.

Šį savaitgalį stintomis pradėję prekiauti „Forto dvarai“ sulaukė itin daug stintų mėgėjų pagyrų. Savaitgalį restorane parduota vidutiniškai po porą šimtų porcijų keptų stintų. Darbo dienomis tikimąsi stintų parduoti dar daugiau.

Jūrinės ir marių stintos – sezoninė, gruodžio-vasario mėnesių, prekė. Į nerštavietes plūstančios stintos Kuršių mariose ir Nemuno deltoje paprastai pasirodo gruodžio pabaigoje, prieš pat Kalėdas.

„Tradiciškai stintas labiau mėgsta ir valgo Pamario krašto žmonės, tačiau jų kvapas, primenantis šviežius agurkus, pasirodo puikiai pažystamas ir sostinės gyventojams. Džiaugiamės, kad galime vilniečiams ir sostinės svečiams pasiūlyti šių keptų žuvelių už itin palankią kainą. Keptų jūrinių stintų porcija kainuoja tik 4,90Lt“, – kalbėjo rinkodaros vadybininkas Kęstutis Markevičius. Stintų tikimąsi turėti iki vasario mėnesio antros pusės.

Tradicinis paruošimo būdas:
Paimamos išskrostos šviežios stintos – geriau jūrinės (didesnės). Nuvalomi žvynų likučiai, kruopščiai nuplaunama šaltu vandeniu. Žuvis apibarstoma druska, pavoliojama miltuose ir dedama ant įkaitintos keptuvės su aliejumi. Užbarstomi pusžiedžiais pjaustyti svogūnai. Kepama 2-3 min. iš kiekvienos pusės, kol žuvys gražiai pagelsta ir šiek tiek apskrunda. Pateikiama lėkštėje.


Restoranų grupės „Fortas“ informacija