Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„A‘la carte Brunello“ vasaros patiekalų paletėje – ryškios spalvos ir gaivūs skoniai (Vilnius)

2007-06-05
Опубликовать вашу статью

Sostinės restorano „A‘la carte Brunello“, įsikūrusio „Pramogų banke“, lankytojai jau įprato prie malonių staigmenų, kuriomis juos kas du mėnesius lepina restorano virtuvės vadovė Ala Ramanauskienė.

Sezono spalva – raudona
Artėjant vasarai, restorano valgiaraštis praturtėjo naujienomis – lankytojams siūloma gaivių, visomis vasaros spalvomis pražydusių patiekalų. Ryškiausia sezono naujiena – strutienos kepsnys, pagardintas spanguolių padažu.

„Strutiena savo skoninėmis savybėmis vieniems primena jautieną, kitiems – vištieną. Riešutų aliejuje kepta strutiena – minkšta ir sultinga“, – patiekalo paslaptį atskleidžia vyriausioji restorano virėja. Strutienos kepsnys patiekiamas su ypatingu spanguolių padažu. Iš natūralių uogų, medaus, apelsinų sulčių ir raudonojo vyno kruopščiai verdamas padažas, paskanintas čiobreliu, mairūnu, baziliku ir kitomis prieskoninėmis žolelėmis, yra ryškiai raudonos spalvos.

Gardumo patiekalui suteikia ir spanguolių padaže iki raudonumo mirkyti keptų kriaušių gabalėliai. Strutienos kepsnys patiekiamas su ryškiai geltonos spalvos traškia plutele apgaubtais kukurūzų poelos rutulėliais.

Žuvies patiekalai – lengvumo pojūčiui
Restoranas šią vasarą lankytojams siūlo ir daugiau naujų žuvies patiekalų – karštų bei šaltų. „Žuvies patiekalai malonesni karštą vasaros dieną – jie lengvi ir gaivūs“, – pataria A. Ramanauskienė.

Šio sezono „A‘la carte Brunello“ naujiena – sviestažuvės ir lašišos suktinukai su pavasario žalumos šviežių žaliųjų citrinų padažu, patiekiami su krevetėmis ir vynuoginiais pomidorais.

Restorano „A‘la carte Brunello“ valgiaraštyje dominuoja mažai kaloringi patiekalai. Tiems, kas turi antsvorio problemų, A. Ramanauskienė rekomenduoja atkreipti dėmesį į restorane esantį specialų valgiaraštį lieknėjantiems, sudarytą pagal žymaus latvių dietologo L. Chazano rekomendacijas.

Karštyje gaivins ledai
Atėjus vasarai, šventinis pietų stalas neįsivaizduojamas be desertinių patiekalų, o ypač ledų. Specialią ledų gamybos įrangą turinčiame restorane įvairiausių skonių šerbeto ir grietinėlės ledai visuomet švieži.

Restorano lankytojai jau spėjo įvertinti ledus, pagardintus cinamono, suteikiančio jiems kvapnumo ir rusvo atspalvio, lazdelėmis. Prie ledų patiekiama ir brendyje bei karamelėje mirkytų ananasų gabalėlių. Iš gausybės įvairiausių priedų – nuo šviežių uogų ir vaisių iki aromatingo stipriųjų gėrimo užpilo – lankytojai patys pasirenka tinkamiausią jų skoniui.

Be smaližių pamėgtų ledų, restoranas pristato ir visą puokštę kitų įmantriai patiekiamų desertų: karamelizuoti bananai, apgaubti traškia plutele bei pagardinti žaliosios arbatos skonio ledais ir kinkanu; biskvito paplotėliai su šviežių braškių, plaktos grietinėlės, „Mascarpone“ sūrio kremu ir kiti.

Jauki elegantiška restorano„A‘la carte Brunello“ aplinka, malonūs akiai ir gardūs patiekalai, išskirtinis aptarnavimas – visa tai traukia vėl ir vėl sugrįžti pietų, atsivesti svečią ar prisėsti vakarais maloniam pasišnekučiavimui prie taurės gero gėrimo. Restoranas garsėja ir turtinga vynų, atkeliavusių iš geriausių pasaulio vyno rūsių, korta.

Birželio 7 d., 20 val. restoranas „A‘la carte Brunello“ gurmaniško maisto mėgėjams rengia dar vieną šventę – kviečia į restorano patiekalų degustaciją. Būtina išankstinė rezervacija, kaina 1 asm. – 60 Lt, tel. rezervacijai 8 700 55555.

„Pramogų banko“ informacija ir nuotr.