Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Svogūnų pyragas

2019-05-21
Поделитесь своим рецептом

Žinau ką pagalvojote, kai pirmą kartą perskaitėtė šio pyrago pavadinimą - niekada! o aš siūlau pabandyti, nes tai neabejotinai taps vienų iš Jūsų favoritų. Svogūnų pyragą esu kepusi ir iškyloms lauke, ir savaitgalio pietums, ir dovanojom gimtadienio ar kitom progom, ne vieną kartą vaišinau kolegas. Nors supjaustytų svogūnų kiekis gali išgąsdinti, nebijokit, svogūnų skonio praktiškai nesijaučia!

INGREDIENTAI

Tešlai: 
100g šalto sviesto (arba kepinių margarino)
50g tarkuoto kietojo sūrio
150g persijotų miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos

Įdarui:
3-4 didelių svogūnų
200g grietinėlės
220-250g karšto rūkymo šoninės
10g krakmolo
2 kiaušinių
šaukštelis kmynų

GAMINIMAS

1. Šaltą sviestą sutarkuojame ir sumaišome su miltais iki smulkių trupinių
2. Sumaišome su kietuoju sūriu ir druska
3. Įmušus kiaušinį, suminkome vientisą tešlą ir įvynioję į maistinę plėvelę, leidžiame pailsėti šaldytuve apie valandą
4. Tuo metu pasigaminame įdarą: svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais
5. Pakepiname šlakelyje aliejaus iki skaidrumo
6. Atskirai pasikepiname kubeliais smulkintą šoninę, sumaišome su svogūnais ir kmynais
7. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi
8. Atšaldytą tešlą iškočiojame ir išklojame kepimo formą, suformuodami bortelius
9. Ant tešlos supilame svogūnų ir šoninės įdarą, išlyginame paviršių
10. Kiaušinius išplakti kartu su grietinėle ir krakmolu, padruskiname ir papipiriname pagal skonį
11. Užpilame ant pyrago ir kepame maždaug pusvalandį ~180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje

Skanus tiek karštas, tiek šaltas!

@Food for Your Mood