Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Sūrūs sėklų krekeriai su morkomis (be glitimo)

2019-06-12
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI

1st. - 200ml
1 stiklinės grikių miltų (čia ir visuose kituose savo kepiniuose naudoju Ekofrisa grikių miltus, su jais man gaunasi geriausiai)
1 stiklinės lukštentų kanapių sėklų
1 stiklinės saulėgrąžų sėklų
1 stiklinės moliūgų sėklų
1/4 stiklinės linų sėmenų (nemaltų)
3/4 a. š. nerafinuotos druskos
1 a. š. garstyčių sėklų (jeigu nemėgstate, galite nedėti)
1 stiklinės verdančio vandens
3 š. kepimui tinkamo aliejaus
1 vidutinės morkos

GAMINIMAS

1. Sumaišykite birius produktus: moliūgų, saulėgrąžų, kanapių, garstyčių sėklas, linų sėmenis, miltus, druską.
2. Į gautą mišinį supilkite verdantį vandenį, aliejų ir labai smulkiai sutarkuotą morką, bei viską gerai išmaišykite.
3. Leiskite tešlai pastovėti 20 min., kad ji šiek tik sutirštėtų ir vėliau padalinkite į 2 lygias dalis.
4. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir silikoninės mentelės ar šaukšto pagalba tešlą ant jų išsklaidykite kuo plonesniu sluoksniu.
5. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus/apačia, be vėjelio) apie 2 val.  Praėjus valandai stebėkite, kaip kepa (jeigu norisi papildomo traškumo, praėjus valandai galite švelniai patepti aliejumi) – krekeriai turi išdžiūti, apskrusti ir pasidaryti traškūs. Tada jau galite traukti iš orkaitės ir pjaustyti kol karšti arba tiesiog atvėsinti ant grotelių ir sulaužyti norimais gabalėliais.

@SoulFood