INGREDIENTAI (2 porcijos)
60 - 100 g. sorų kruopų;
200-300 g. nulupto moliūgo;
1 - 2 v. š.kokosų aliejaus;
1/ 3 a.š. (žiupsnio) Himalajų druskos;
6-8 vnt. datulių.
GAMINIMAS (35 MIN)
Perplauti soras šaltu vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus. Tada užpilti nauju šaltu vandeniu, kad apsemtų kruopas per kelis pirštus ir virti ant mažos ugnies. Aš visas kruopas verdu panašiai - kai užverda, paverdu 6-8 minutes ir tada uždengiu, apkloju rankšluostuku ir išjungiu ugnį, leidžiu pastovėt apie 15 min - taip košė pati išverda.
Kai užstatau kruopas virti, sutarkuoju moliūgą. Tarkuoti reikia per smulkesnę nei burokinę tarką, plonai visai. Po tų 8 min, sudedu sutarkuotą moliūgą, išmaišau, tada uždengiu ir išjungiu ugnį. Kol košė "verda" smulkiai supjaustau datules. Prieš patiekiant įmaišau datules, žiupsnį druskos ir kokosų aliejaus.
Yra keli košės variantai:
- galima dar įdėti cinamono, labai tinka;
- jei nesinori saldumo - tiesiog nededu datulių, ir dedu daugiau druskos - tokia košė tinka pietums, vakarienei - ją iš tiesų as verdu dažniausiai;
- galima varijuoti su prieskoniais ir išgauti skirtingus skonius: pvz su ciberžole arba kariu, jie čia tinka.
Skanios košės!
Recepto autorius: https://1specialday.blogspot.lt