INGREDIENTAI (6 porcijos)
1,5 l vandens;
100 ml grietinėlės;
400 g lašišos file;
5 vnt bulvės;
2 vnt. morkos;
1/2 vnt. (pusė) poro;
1 vnt svogūno;
1 vnt .(2 skiltelės) česnako
5 g. sviesto kepinimui;
2 g. šviežių krapų;
50 g. šaldytų žirnelių;
1/2 a.š. druskos.
GAMINIMO BŪDAS (30 MIN)
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
2.Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką.
3.Nuskuskite ir sutarkuokite morkas.Supjaustykite porą.
4.Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5.Susmulkinkite krapus.
6.Užkaiskite bulves ir virkite kol bulvės taps minkštos.
7.Suminkštėjus bulvėms supilkite grietinėlę ir pasūdykite.
8.Dėkite lašišos gabalėlius,suberkite krapus ,žirnelius ir užvirkite.
9.Pakepinkite daržoves ir sudėkite į sriubą.Pavirkite 5 min ir nukelkite nuo kaitros.Palikite pastovėti .
Tiekite su duonele.Skanaus !!!
Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt