Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Lęšių ir pastarnokų sriuba

2019-01-31
Поделитесь своим рецептом

Ar dažnai valgote lęšius? Prisipažinsiu, kad vien išgirdus šį žodį prieš akis iškyla nuobodus patiekalas, kuris nekelia apetito. Visgi iš kiekvieno produkto galima pagaminti skanų patiekalą. Rudieji lęšiai tikrai ne išimtis. Lęšiai turi daug baltymų, aminorūgščių, maistinių skaidulų, geležies, folio rūgšties. Nekaupia nitratų ar kitų toksinių medžiagų. Lęšiai stiprina imunitetą, ypatingai tinka sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis. 
Ši sriuba itin aromatinga, su daug prieskonių ir kreminė. Dalį sriubos sutryniau maisto trintuvu. Esu ne kartą taip gaminusi ankštinių produktų sriubas ir toks būdas išties pasiteisino. Tokios tekstūros sriubą daug maloniau ir skaniau valgyti.

INGREDIENTAI

1 st. rudųjų lešių
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 skiltelės česnako, susmulkintos
2 pastarnokai, supjaustyti
2 vid. dydžio morkos, supjaustytos
2 vid. dydžio bulvės, supjaustytos stambiais kubeliais
2 dideli pomidorai, smulkiai supjaustyti
1 sultinio kubelis
3,5-4 st. vandens
2 valg. š. šviežių citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Prieskoniai
1 arbat. š. kumino
1/2 arbat. š. čiobrelių
1/2 arbat. š. raudonėlio
1/2 arbat. š. kalendros
2 valg. š šviežių petražolių, susmulkintų
druskos ir juodųjų pipirų

GAMINIMAS

1. Ruduosius lęšius perplauti. Užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti apie 15 min.
2. Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų. Suberti svogūną. Jį pakepti apie 3 min., suberti česnaką. Jį maišant kepti apie 30 s. 
3. Suberti morkas, pastarnoką, kuminą, čiobrelius, raudonėlį, kalendrą. Juos pakepti apie 3 min. 
4. Suberti pomidorus. Juos kepti apie porą minučių.
5. Suberti bulves, vandenį, sultinio kubelį. Uždengti puodą ir užkaisti iki virimo. Sumažinti temp. iki žemos ir virti apie 25 min. ar kol lęšiai bus minkšti, bet išlaikantys savo formą. Įberti druskos, juodųjų pipirų. Įpilti citrinos sulčių.
6. 1 st. sriubos įpilti i dubenį ir sutrinti maisto trintuvu iki vientisos masės. Supilti atgal į sriubą, išmaišyti.
7. Patiekiant apibarstyti šviežiomis petražolėmis.

Skanauk su Aušra