Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Juodosiomis pupelėmis ir feta įdarytos cukinijos

2019-08-28
Поделитесь своим рецептом

Paprastai cukinijos būna įdarytos su faršu, bet šis variantas yra su juodosiomis pupelėmis. Taip pat naudojau raudonąją papriką, fetos sūrį. Apibarsčiau 1 stikline tarkuotu mozarelos sūriu picai. Tiesa, iškepus sūris kažkur išgaravo ir norėjosi jo kiek daugiau. Tad recepte nurodžiau naudoti didesnę jo dalį. Cukinijų vidų išskaptavau šaukštu. Minkštąją dalį nusunkiau ir pašalinau dalį vandens. Cukinijos minkštimą naudojau ir įdarui. Žinoma, ne visą, o nepanaudotą dalį užšaldžiau, kurią panaudosiu gamindama kokteilius. Kadangi labiau mėgstu minkštesnes cukinijas, tad jų puseles trumpai apviriau verdančiame vandenyje. Orkaitėje kepiau 25 min. Jos buvo vidutiniškai minkštos, bet dar jautėsi jų traškumas.

INGREDIENTAI
3 nedidelės cukinijos
1 (380/ 230 g) pakelis konservuotų juodųjų pupelių
1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1/2 st. natūralaus pomidorų padažo ar tyrės (naudojau „Tomatto Passata“
3 valg. š. krapų, susmulkintų
2/3 st. fetos, sutrupintos
1 1/2 st. sūrio apibarstymui (naudojau tarkuotą fetos sūrį pizai)
aliejaus kepimui
žiupsnelis jūros druskos ir juodųjų pipirų

 

GAMINIMAS
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Taip pat užkaisti didelį puodą su vandeniu.
2. Cukinijas perpjauti per pusę. Šaukštu išskaptuoti cukinijos minkštąją dalį. Minkštimą suberti į popierinį rankšluostį ar audinį ir nusunkti vandenį. Tada stambiai supjaustyti.
3. Išskoptas cukinijas sudėti į verdantį puodą ir apvirti apie 1 min.
4. Keptuvėje ant vid. temp. įkaitinti aliejų. Suberti svogūną, česnaką ir papriką. Pakepti apie 4 min.
5. Suberti pomidorų padažą ar tyrę, 1/2 st. cukinijos minkštimo, krapus. Pabarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 2 min.
6. Supilti pupeles, suberti fetą. Viską išmaišyti.
7. Didelį indą ištepti aliejumi. Sudėti cukinijas. Jas šaukštu pripildyti įdaro . Apibarstyti sūriu. Uždengti indą popieriumi.
8. Kepti orkaitėje apie 25 min.

 

@Skanauk su Aušra