INGREDIENTAI (1 porcija)
2 vnt.vidutinių obuolių
1 a.š. cinamono;
3 a.š. (šlakelio) citrinos sulčių;
1 v.š. vandens;
1 vnt. (pusės) banano;
1 vnt. kiaušinio;
30 g. juodojo šokolado (bent 80% kakavos).
GAMINIMO BŪDAS (45 MIN)
Bananą sutrinkite ir sumaišykite su kiaušiniu iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę nepridegančiu dugnu su trupučiu aliejaus iki vidutinės kaitros. Į įkaitusios keptuvės centrą supilkite bananų masę ir palyginkite mentele, kad būtų apskritimas. Uždenkite dangčiu ir ant nedidelės kaitros kepkite iš abiejų pusių, kol blynas iškeps. (Tiems, kurie neturi kantrybės, vietoj šio žingsnio, blynų tešlą galima supilti į silikoninę kepimo formą ir ant jos sudėti pagal 4 žingsnį paruoštus obuolius. Tuomet kepti reikės 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių). Tuo tarpu supjaustykite obuolius nedideliais kvadratėliais, apšlakstykite citrinos sultimis (taip jie mažiau ruduos) ir apibarstykite cinamonu. Į įkaitintą sausą puodą sumeskite obuolius ir įdėkite šaukštą vandens. Taip obuolius patroškinkite 5-10 min., kol suminkštės. Garų vonelėje ištirpkinkite šokoladą. Ant iškepusio blyno dėkite obuolius, apšlakstykite šokoladu. Dar galite pagardinti riešutais, sėklomis ar uogomis. Skanaus!