INGREDIENTAI
3 vnt gerai prinokusių bananų
250 ml. puodelio migdolų miltų (galima naudoti ir kokosų miltus);
150 ml. puodelio tapijokos krakmolo (galima naudoti kukurūzų krakmolą, arba arrowroot miltelius (neradau kaip verčiasi lietuviškai) - iš esmės tai surišėjas) - taip pat galima pakeisti per pusę mažesniu, šviežiai maltų čija sėklų kiekiu;
1/2 a.š.sodos;
1/3 a.š (žiupsnio) druskos;
1/3 a.š (žiupsnio) vanilės;
1 v. š. buolių sidro acto;
4 v. š. augalinio aliejaus (labai tinka kokosų) - nebūtina dėti, vistiek gaunasi skaniai;
GAMINIMAS (45 MIN )
Sutrinam bananus šakute arba elektriniu trintuvu, tada įmaišom migdolų miltus, krakmolą, sodą nugesintą actu, druską, vanilę ir aliejų - viską gerai išmaišom. Įkaitinam orkaitę 180 laipsnių, ištepam kepimo indą aliejumi, krečiam visą masę, galima papildomai papuošti viršų/prismaigstyti migdolų ir kepam, kol paruduoja ir šiek tiek suskeldėja paviršius, patikrinam ar iškepė - ikišę medinį pagaliuką į centrą, jei ištraukiam neaplipusį gabalėliais - iškepė. Skanaus!
Recepto autorius: http://1specialday.blogspot.com/