INGREDIENTAI ( 8 - 12 porcijų)
3 – 4 saldžiosios paprikos (raudonos, geltonos);
1 vnt. mėlynasis svogūnas;
1 vnt. morka;
1 vnt. agurkas;
50 g. graikinių riešutų;
1 - 2 vnt. stiebelių petražolių;
2 - 3 vnt. stiebelių krapų;
1/4 a.š. druskos (žiupsnis);
2 vnt. skiltelės česnako;
1 - 2 a.š. graikinių riešutų (ar kitokio) aliejaus.
GAMINIMO BŪDAS (20 MIN)
Pusę raudonos paprikos aukojam įdarui ir smulkiai supjaustom. Morką ir agurką smulkiai tarkuojam. Mėlynąjį svogūną smulkiai kapojam. Petražoles ir krapus kapojam dar smulkiau. Graikinius riešutus blenderiuojam. Beriam druskos, asafetidos (ar smulkiai kapoto česnako), kukliai šliūkštelim graikinių riešutų aliejaus. Viską maišom. Likusias 3.5 paprikos pjaustom stambiom skiltelėm; ant jų dedam įdarą. Skanaus!
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/