Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Apelsininis keksas

2018-03-01
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI
4 vnt. kiaušiniai;
300 g cukraus;
115 g. aliejaus;
125 ml. šviežiai spaustų natūralių apelsinų sulčių;
1 vnt. apelsinų tarkuota žievelė;
1 a. š. vanilinio cukraus/vanilės ekstrakto;
280 g miltų;
2 a. š. kepimo miltelių;
1/2 a. š. druskos.

GAMINIMO BŪDAS (60 MIN)
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išklokite kepimo popieriumi kekso formą.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, atidėkite į šalį. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite į masę šviežiai spaustas apelsinų sultis, tarkuotą žievelę ir vanilės ekstraktą/cukrų – viską gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir dar kartelį išmaišykite iki vientįsos masės. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą bei kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Tuo tarpu paruoškite glaistą – sumaišykite apelsino sultis su cukraus pudra. Konsistencija neturėtų būti per daug skysta arba tiršta, prireikus – praskieskite šlakeliu sulčiu arba įberkite daugiau cukraus pudros. Aptepti glaistu iškepusį bei atvėsusį keksą. Skanaus!

Recepto autorius:https://annacooksatnights.wordpress.com