Objektyvumo dėlei turiu prisipažinti, kad mano nuomonė gali ir neatsipindėti daugumos klausytojų ir gėrėjų nuomonės. Anot, dr. Artašeso Gazariano („Muzikos magija“), kiekvienas esame skirtingi, skirtingos nuotaikos, su skirtinga atmintimi, todėl ir muziką priimame skirtingai. Ji gali sukelti net ir priešingas emocijas. Vynas – stabilesnis, jo emocinis užtaisas bent jau neevoliucionuoja kelių minučių bėgyje, kaip kad atsitinka vieno muzikos kūrinio rėmuose. Šį kartą vyną derinome prie muzikos.
Lentelėje ši kartą – ne tik teigiamų, bet ir neigiamų (↓) derinių aprašymas.
Derėjimo būdai:
- Š (širdis) – per poveikį širdžiai, kai vynas sukelia nuotaikos pokyčius arba abu yra analogiško jausminio stiliaus;
- S (stygos) – per krūtinę, kai skambesys, balso stygų vibracijos atliepia skonį;
- A (ausys) – per ausis, kai sutampa vyno ir muzikos skambesio tonas;
- D (dinamika) – vynas toks pat dinamiškas (arba flegmatiškas, ramus), kaip ir muzika;
- F (fonas) – nėra tiesioginio ryšio, bet sustiprina asociacijas, padeda persikelti į muzikos laiką ir erdvę;
- = (stilius) – sutampa bendras vyno ir muzikos sudėtingumo, kokybės, subtilumo stilius.
Arūnas Starkus („Vyno klubas”)
Nuotrauka: thebuzz.com