This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Šokoladas labai naudingas žmogaus organizmui

2006-04-05
Publish your own article

Pasirodo, šokoladas ne tik priverčia širdį plakti greičiau, bet ir stipriau. Mokslininkai teigia, kad šokoladas mažina kraujo spaudimą, pagerina kraujotaką bei teikia kitokią naudą organizmui.

Šokolade esti tokių pat medžiagų kaip ir raudoname vyne ar žaliojoje arbatoje, teigia JAV Nacionalinės mokslo akademijos mokslininkai. Visą dieną trūkusioje konferencijoje mokslininkai aptarinėjo kakavmedžio, iš kurio vaisių sėklų ir gaminamas šokoladas, istoriją, užauginamų vaisių svorį ir medicininę pupelių naudą žmogaus organizmui.

Konferencijoje dar kartą buvo prisiminta, kad pastaraisiais metais mokslininkai nustatė ryšį tarp flavonoidų ir mirčių dėl širdies ligų sumažėjimo, buvo pateikti įrodymai, kad kakava mažina kraujo spaudimą. Pasak mokslininkų, flavonoidai – efektyvūs antioksidantai, tad kakava su flavonoidais pagerina kraujo tiekimą į galvos sritis.

Šokolado naudingumas buvo aprašytas daugelyje medicinos žurnalų, tačiau mokslininkai kartu pripažįsta, kad šokolade visgi yra gana daug riebalų ir cukraus.


Parengta pagal užsienio spaudą
Meniu.lt informacija