This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Arbatos grybas kombučia

2005-01-07
Publish your own article

Maždaug 414 metais prieš mūsų erą gydytojas Kombu išrado arbatinį grybą – kombučia. Jam užauginti reikia grybo, kurį įsigyti galima tik iš jį auginančių žmonių, arbatos ir cukraus.

Grybą reikia prižiūrėti ir „maitinti“, o į indą, kuriame jis laikomas (tinkamiausias – stiklinis indas), kasdien įpilti cukrumi pagardintos arbatos puodelį.

Šio augalo gėrime gausu vitamininių amino rūgščių, enzimų, antibiotinių, antiseptinių ir detoksikuojančių medžiagų. Kombučia stiprina imuninę sistemą, išvalo organizmą nuo toksinų, kurie, susijungę su gliukorono rūgštimi, iš organizmo pašalinami per šlapimą. Todėl kombučia patartina vartoti žmonėms, kurių kepenys pažeistos dėl per didelio alkoholio ar vaistų vartojimo.

Parengta pagal užsienio spaudą