INGREDIENTAI (18 porcijų)
150 ml kukurūzų miltų;
50 ml kvietinių miltų (gali būti ir pilno grūdo);
50 ml migdolų miltų;
50 ml kokosų miltų;
100 ml nerafinuoto rudojo cukraus;
1/2 a.š. nerafinuotos druskos;
1/2 a. š. kepimo miltelių;
1/4 a. š. sodos;
2 vnt. gerai prinokę bananai;
1 a. š. vanilinio cukraus;
100 ml puodelio saulėgrąžų aliejaus;
200–220 ml migdolų pieno;
80 g juodojo šokolado;
5 g.uogienės.
GAMINIMO BŪDAS (40 MIN)
Inde sumaišom miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą. Kitame inde gerai sutrinam vieną bananą (antrojo dar prireiks netrinto!) ir sumaišom su vaniliniu cukrumi, saulėgrąžų aliejumi, migdolų pienu. Šią masę pilam į pirmąjį indą su biriais produktais ir viską išmaišom. Į keksiukų formeles dedam po šaukštą tešlos, ant viršaus – po griežinėlį banano, pusę skiltelės juodojo šokolado ir pusę šaukštelio uogienės ar po uogą, jeigu uogienė netrinta. Ant viršaus dedam antrą sluoksnį tešlos. Iš šio tešlos kiekio išeina ~18 keksiukų. Keksiukus dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepam 20 min.
PASTABOS
Su naudojamų miltų rūšimis galima improvizuoti, pvz., naudoti tik kukurūzų ir kvietinius. Nuo pasirinktų miltų rūšių ir proporcijų priklausys keksiukų tešlos konsistencija ir, iš dalies, skonis. Man skaniausias variantas buvo būtent su ingredientų sąraše paminėtomis keturiomis miltų rūšimis. Tešla atrodė kiek per sausa ir nepaslanki, bet sėkmingai iškepė ir skoniui nepakenkė. Jeigu norisi glotnesnės tešlos, vertėtų naudoti daugiau kvietinių miltų, kurie turi glitimo. Vietoj migdolų pieno galima naudoti ir ryžių, sojų ar kitokį mėgstamą.
Renkantis uogienę, vėlgi galima improvizuoti, naudoti braškių, vyšnių, aviečių… Man skaniausias rezultatas buvo su vyšnių uogiene, nors truputį neramino, kad keksiukams gali suteikti rūgštumo, bet nerimas nepasiteisino.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/