Vis norėdavau išbandyti kokosų miltus, bet kažkaip atbaidydavo kaina. 4-5 eurai už kelis šimtus gramų miltų atrodo daugoka (bet vat burratos gabaliukui tiek tai negaila, ot logika). Long story short, nusipirkau.
Jų tiek kvapas, tiek tekstūra yra kažkas nuostabaus. Nemanau, kad kažkoks kepinys gali baisiai nepavykti, naudojant kokosų miltus.
INGREDIENTAI
100g kokosų miltų;
4 kiaušinių;
120ml mėgstamo pieno;
3 v.š. kokosų aliejaus;
3-4 v.š. medaus, klevų ar agavų sirupo;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS
1. Viename inde sumaišome sausus ingridientus, kitame drėgnus.
2. Viską maišome kartu tol, kol gausime vientisą masę.
3. Masę pilame į įkaitintą vaflinę (prieš tai galima patepti kokosų aliejumi, kad nepriliptų), kepame apie 7-9 minutes ant vidutinės kaitros.