This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Trupininiai skruzdėlynai

2019-06-07
Share your recipe

Jei jums patinka „tinginys“, lažinuosi, kad patinka ir karamelinė jo versiją. Šie „skruzdėlynai“ dar geresni, nes padaryti ne su pirktiniais sausainiais, o su namie gamintais trupiniais. Tad jei turite valandėlę laiko, raitokitės rankoves.

INGREDIENTAI

Trupiniams:
100 g sviesto
1 kiaušinio
1 šaukšto cukraus
70 ml pieno
1 a.š. kepimo miltelių
250 g miltų

Karamelei:
1 indelio karamelizuoto sutirštinto saldinto pieno
100 g sviesto
Aguonų pabarstyti

GAMINIMAS

Trupiniams:
1. Miltus, cukrų ir kepimo miltelius (aš dar įdėjau žiupsnelį druskos) suberkite į dubenį. Ten pat sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą.
2. Pirštais padarykite trupinius. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir išminkykite tešlą.
3. Susukite į maistinę plėvelė ir dėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Jei tešlą naudosite ne iškart, dėkite į šaldytuvą, o prieš naudojant įmeskite ją pusvalandžiui į šaldiklį.
4. Sušalusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną sutarkuokite, kad būtų smulkūs trupiniai. Svarbu, kad trupiniai nebūtų labai stambūs ir visi daugmaž vienodo dydžio. Suberkite trupinius ant dviejų kepimo skardų (ant vienos netilps) ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min.
5. Kai trupiniai iškeps, suberkite juos į dubenį ir sutrupinkite.

Karamelei:
1. Sviestą ir sutirštintą pieną sudėkite į puodą ir kaitinkite, kad karamelė ištirptų. 
2. Karamelę supilkite ant trupinių ir išmaišykite. Iš gautos masės formuokite rutuliukus.
3. Viršūnėles apibarstykite aguonomis. Dėkite į šaldytuvą ir po kokios valandos jau ragaukite.

@Virtuvė žaliems