INGREDIENTAI
25 g sviesto
1 svogūno
1 kg pomidorų
2 bulvių
100 ml grietinėlės
750 ml vandens
1 šaukštelio cukraus
druskos, pipirų
Parmezano ar džiugo (tarkuoto pabarstymui)
GAMINIMAS (30 min.)
1. Svogūną dalijame pusiau ir plonai supjaustome.
2. Riekelėmis supjaustome bulves.
3. Pomidorus gerai nuplikiname, nulupame, išimame sėklas ir taip pat supjaustome plonomis riekelėmis.
4. Puode išlydome sviestą, lengvai pakepame svogūnus, kol suminkštėja. Dedame pomidorus, pabarstome druska ir pipirais, kepame atvirame puode dar 15 minučių.
5. Dedame bulves, pilame vandenį ir jam užvirus ant mažos ugnies jau uždengtame puode verdame sriubą 1 valandą.
6. Praėjus valandai nuimame puodą nuo ugnies, dedame cukraus ir smulkintuvu sutriname sriubą į vientisą masę. Jeigu trūkstą prieskonių, pagardiname gausiau druska, pipirais (bet pipirų padauginti nerekomenduoju).
7. Dedame sriubą ant ugnies, pilame grietinėlę. Virti nebereikia, tik pašildyti.