INGREDIENTAI (4 porcijos)
2 skardinės konservuotų pomidorų;
1 didelis svogūnas;
3 saliero stiebai;
300ml daržovių ar vištienos sultinio;
3 skiltelės česnako;
alyvuogių aliejaus kepimui;
1-2 šaukštai pomidorų pastos;
1/4 arb. šaukštelio druskos ir pipirų;
1 šaukštas cukraus;
1/4 arb. šaukštelio džiovinto baziliko ir/ar raudonėlio.
GAMINIMO BŪDAS (20 min.)
Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų. Apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, beriame česnaką ir dedame pomidorų pastą. Pakepame 2-3 minutes. Tada suverčiame konservuotus pomidorus, pilame sultinį ir įdedame apie 1 šaukštą cukraus. Uždengiame ir leidžiame pavirti ant nedidelės ugnies apie 15 min. Į išvirusią sriubą beriame prieskonines žoleles ir sutriname rankinių trintuvu. Paruoštą sriubą patiekiame su sūriu, skrebučiais, grietinėle ar pesto padažu.
Recepto autorius: https://maistokeliones.lt/