This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Šokoladinis pyragas

2018-07-11
Share your recipe

INGREDIENTAI 
200 g juodojo kartaus šokolado
200 g graikinių riešutų
200 g maltų migdolų
125 g minkšto sviesto
120 g rudojo cukraus
6 vnt kiaušiniai

GAMINIMAS (60 MIN)
Orkaitę įkaitinti iki 180 *C temperatūros.Tai padaryti BŪTINA. Šokoladą sulaužykite stambiais gabaliukais ir su graikiniais riešutais susmulkinkite trintuvu.Nereikia smulkinti į miltus , o į vidutinio dydžio trupinius.Migdolus susmalkite į miltus.Galite dalį šokolado palikti nesmulkintą,o paskui sulaužyti jį nedideliais gabalėliais ir susmaigstyti į tešlą prieš dedant į orkaitę.Jeigu patieksite pyragą šiltą,šokoladas bus skystas ir bus labai skanu. Cukrų išsukite su minkštu sviestu,kol virs šviesiu kremu.Po vieną sudėkite trynius,paskui atsargiai įmaišykite riešutus ir šokoladą. Išplakite baltymus iki standžių putų ir kruopščiai sumaišykite su pagrindine tešla.Nepersistenkite maišydami,kad tešloje išliktų oro burbuliukų. Išardomą pyrago formą patepkite sviestu,sukrėskite tešlą ir kepkite 35-45 minutes gerai ĮKAITINTOJE orkaitėje. Tiekite su plakta grietinėle,ledais ,uogomis.Skanaus.

Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt/